SPORT 2021-12-20 KL. 12:48

Lokala framgångar i Rikstian

Av Johan W Jönsson

Våxtorps BoIS nyförvärv Alice Nilsson kom aldrig till spel i Rikstian på grund av sjukdom. Agnes Svensson som seriespelar för Våxtorp vann F15-klassen. Laholms BTK Serves Wilma Thorén slutade femma i samma klass.

Lokala framgångar i Rikstian
Laholms BTK Serves Wilma Thorén är femma i sin ålder i Sverige. Foto: LBTKS

Riks topp-tio spelades i Uppsala den gångna helgen. Som namnet vittnar om är det de tio bästa pingisspelarna i sin åldersklass som är med. Våxtorps BoIS nyförvärv Alice Nilsson har vunnit Rikstian förr och var en av favoriterna. Hon kom dock aldrig till spel då hon fick feber efter att ha tagit sin första vaccinspruta mot Covid-19.

Till spel kom dock Laholms BTK Serves Wilma Thorén och hon gjorde en bra turnering. Hon spelade offensivt, mycket fokuserat och hävdade sig väl i den tuffa konkurrensen. Efter den första dagens gruppspel låg hon trea.

De sex bästa kvalificerade sig för slutspel och Wilma ställdes mot en högt rankad spelare som hon föll med 3-1 i set mot i gruppspelet. Till slutspelet hade hon dragit lärdom av den matchen och pressade sin motståndare med lysande spel och föll med knappa 4-3 i set.

Wilma fick spela placeringsmatch och vann den med 3-1 i set och slutade därmed femma i F15-klassen. Samma klass vanns av Halmstads BTK:s landslagsspelare Agnes Svensson. Hon spelar seriespel i Superettan med Våxtorp/Halmstad.