Klik venligst
SPORT 2023-05-15 KL. 18:55

Lilla Tjärby suktar efter första segern i fyran

Av Johan W Jönsson

Lilla Tjärby IK är fortfarande utan seger i division 4. Senast blev det ny uddamålsförlust. Denna gången mot Skrea IF.
– Vi är nära men det vill sig inte riktigt, säger tränare Mats Johanson.

Lilla Tjärby suktar efter första segern i fyran
Albin Johansson och hsans LTIK är fortfarande utan seger i division 4. Mot Skrea blev det ny uddamålsförlust för rödblått. Foto: Johan W Jönsson

1-2 mot Alet, 0-2 mot Lerkil, 1-1 mot Lilla Träslöv, 0-1 mot Fjärås och 1-2 mot Skrea. Så ser resultaten ut för LTIK i fyran så här långt.

– Det märks att det är ett snäpp upp. De andra lagen är ungefär som när vi mötte Getinge i seriefinalen i femman i fjol. Men i varje match, säger Mats.

LTIK har varit bra med spelmässigt i matcherna. Sett över 90 minuter är det bara Lerkil som varit klart bättre. Rödblått faller ofta på eget grepp.

– Vi gör individuella misstag och blir hårt straffade för dem. I det uppställda försvarsspelet släpper vi inte till mycket.

Mot Skrea låg LTIK under med 2-0 i paus. Gästerna utnyttjade ett dåligt uppspel och ett hål i luften av LTIK:are.

– Det är svårt att träna bort den typen av misstag. Vi får försöka minimera riskerna i vårt eget försvarsspel så att vi inte bjuder på någonting.

I andra halvlek kunde Skrea slå vakt om ledningen och falla tillbaka. LTIK hade kommandot i matchen men reduceringen genom Adam Johansson kom sent.

– Vi spelar ganska bra och försöker föra. De backar hem lite och vi trycker på. Vi var starkare på slutet men trycker inte dit bollarna.

– Det är inte så jäkla illa men man är ju besviken över att vi inte kan vinna eller ta en poäng i en sådan här match, säger Johansson.

Hur ska ni göra för att ta poäng?


– Vi är lite lama i offensiven och måste jobba ännu hårdare där för att skapa mer. Bakåt får vi städa bort misstagen. Det är jämnt i varje match.

– Det är ingen fara än. En trea så är vi med igen. Det är så jämnt i tabellen. Så det är bara att gå för det, avslutar Mats Johansson.


Adam Johansson gjorde LTIK:s mål på nick efter inlägg från Anton Hemhagen. Det blev förlust mot Skrea med 2-1. Foto: Johan W Jönsson


I damernas division 4 plockades Lagan ner på jorden efter poängen mot Laholm. Derbyt mot Kornhult/Hishult vann de sistnämnda med klara 4-0.

K/HFF ledde med 2-0 i paus och två av lagets fyra mål gjordes av Johanna Theander (tidigare Carlsson).

Segern var välförtjänt, tycker K/HFF:s tränare Jessica Andersson. För Lagan var det första förlusten i seriespelet.

LFK återtog serieledningen genom att vinna den tidiga seriefinalen mot Snöstorp Nyhem med 3-0 efter ledning 1-0 i paus. Alva Johansson gjorde två av målen.

I sexan fortsätter Ysby att vinna. Denna gången med 3-0 mot K/HFF efter ledning med 2-0 i paus. YBK har fem raka segrar och är etta i tabellen.

Ränneslöv vann grannderbyt mot Walldia med 1-0 (0-0). Simon Vedin gjorde sitt första mål för Giffen sedan han anslöt från LTIK under försäsongen.

Skogaby gav seriefavoriten Skuggan/Sperling en match och föll med uddamålet. Gästerna vann med 3-2 efter ledning 2-1 i paus.

Hasslöv förlorade med klara 5-1 (3-0) mot Sennan och är sist i tabellen. Skottorp var med i första halvlek mot HGH men blev överkört i andra - 9-1 (2-1).

Genevad/Veinge gjorde en bra match och slog Simlångsdalen med 3-0 (1-0). GIF/VIF skuggar topptrion och ställs mot serieledande YBK i nästa match.

Fakta:

Resultat:

Fyran:

LTIK-Skrea IF 1-2 (0-2)
Mål LTIK: Adam Johansson

Sexan:

BKW-RGIF 0-1 (0-0)
Mål RGIF: Simon Vedin

HIS-Sennans IF 1-5 (0-3)
Mål HIS: Felix Strömberg

SBK-Sperlingsholm/Skuggan 2-3 (1-2)
Mål SBK: Qerim Mustafa, Arnon Khamphuak

HGH-Skottorps IF 9-1 (2-1)
Mål SIF: Faton Mehana

K/HFF-YBK 0-3 (0-2)
Mål YBK: Adam Thorén, William Hjelm, Rasmus Liedman

GIF/VIF-Simlångsdalens IF 3-0 (1-0)
Mål GIF/VIF: Ferdijan Kurtic, Robin Wik, Erik Baumgarten Kinsch

Damfyran:

K/HFF-FC Lagan 4-0 (2-0)
Mål K/HFF: Johanna Theander 2, Rebecca Andersson (straff), Moa Lindeberg

Snöstorp Nyhem FF-LFK 0-3 (0-1)
Mål LFK: Alva Johansson 2, Blerina Mazreku