Klik venligst
SPORT 2023-03-27 KL. 13:22

Lilla Tjärby enda laget vidare i DM

Av Johan W Jönsson

Det blev bara Lilla Tjärby IK från kommunen som tog sig vidare till slutspel i DM. Laholms FK och Genevad/Veinge IF hade också chansen men båda lagen föll i den sista gruppspelsomgången. ”Nu får vi en bra match till inför serien”, säger LTIK:s tränare Mats Johansson.

Lilla Tjärby enda laget vidare i DM
LTIK:s målskyttar mot Anneberg: Victor Johansson, Anton Herrstedt, Hampus Gegö och Malte Johansson. Foto: Johan W Jönsson

LTIK behövde besegra Annebergs IF i den avslutande matchen för att vara säkra på att nå slutspel. Det blev vinst med 6-0 i Kungsbacka efter en mållös första halvlek.

– Vi gör en bra match och skapar många lägen redan i första halvlek utan att få håll. När vi väl gjorde ettan var det proppen ur, säger tränare Johansson.

LTIK konkurrerade med tre andra division 4-lag i en sexlagsgrupp där tre lag gick vidare. Alet slutade etta före LTIK på andra plats och Kungsbacka City på tredje.

– Överlag har det varit nyttiga matcher för oss inför säsongen i fyran. Nu vet vi vad som krävs och att det kommer bli tufft, säger Johansson.

LTIK:s mål gjordes av Anton Herrstedt (2), Victor Johansson (2), Malte Johansson och Hampus Gegö. Mats Johansson gladdes extra över innermittfältaren Alfred Karlssons insats.

Laholms FK har spelat med U-laget i DM. Mot division 3-laget Åsa IF ställde man dock upp med ett lite starkare gäng. Det blev förlust med 4-3 (3-3) efter sent avgörande av Åsa.

– Svängig första där vi samsades om att ha ledningen. Åsa gjorde 3-3 sista minuten före paus. Vi lät dem ha initiativet i matchen och gjorde det för lätt för dem, säger Mikael Johansson i LFK.

– I andra kom vi ut som ett nytt lag, satte hög press och förde matchen. Vi hade ett par jättelägen där vi borde gjort mål. Istället avgjorde Åsa med matchens sista spark. Surt!

Vid seger hade Laholm gått vidare men nu slutade man först på fjärde plats. Åsa vann gruppen före Löftadalen och Viljan.

Ludvig Larsson, Harry Nilsson och Teodor Svensson gjorde LFK:s mål i matchen mot Åsa. Johan Olsson och Noel Berzander kvitterade ut höga betyg för sina insatser.

GIF/VIF hade en liten chans till avancemang om Vinbergs IF besegrats. Fusionen var dock utan chans mot division 3-laget och föll med 7-0 (3-0).

– Vi mötte ett bra lag som inledde i ett högt tempo. Vi fick försöka ligga rätt och slå ifrån oss. I andra hade vi lite mer boll men fick mest ägna oss åt försvarsspel, säger Robin Wik i GIF/VIF.

Med facit i hand hade det ändå inte räckt med vinst då resultaten i övrigt inte gick GIF/VIF:s väg. Vinberg vann gruppen före Frillesås och HGH.

Ränneslövs GIF var redan ute ur DM inför jumbofinalen mot Torup/Rydö. Det blev förlust med klara 5-1 (3-0) sedan Giffen haft oflyt och åkt på tidiga baklängesmål där bollen styrdes i nät.

– Det var vår svagaste insats i DM-spelet. Inte minst sett till motstånd. Men vi hade helt klart lite oflyt på några av deras mål, säger tränare Tim Wikström.

Magnus Nilsson gjorde RGIF:s mål i matchen. Division 5-laget Vapnö vann något oväntat gruppen före Getinge och Ullared.

Det är fri lottning i DM. LTIK kan få möta både tuffare och enklare motstånd i 16-delen. Bland favoriterna märks lag som Falkenbergs FF, Tvååkers IF och BK Astrio.