Klik venligst
SPORT 2024-04-30 KL. 16:28

Liedman avgjorde nykomlingsderbyt

Av Johan W Jönsson

Ysby lyckades vinna nykomlingsderbyt i femman mot Genevad/Veinge med 1-0. Rasmus Liedman blev matchens enda målskytt. I sexan skrällvann Ränneslöv/Walldia. Lilla Tjärby åkte på en oväntad förlust och Laholms damer rådde inte på Falkenberg nu heller.

Liedman avgjorde nykomlingsderbyt
Division 5-derbyt mellan Ysby och Genevad/Veinge slutade 1-0. Foto: Johan W Jönsson

Derbyt på Munkavallen inleddes bäst av hemmalaget. Liedmans 1-0-mål kom också i den första akten. Ysby borde kanske haft ytterligare något mål med sig in till pausvila.

– Ja, jag tycker att vi skulle gått i från lite mer i protokollet där men målen uteblev, konstaterar YBK:s tränare Otto Nilsson, som just nu bara står vid sidan med meniskproblem.

GIF/VIF hämtade sig något mot paus och den andra akten blev jämnare. Totalt sett ändå välförtjänt seger för Ysby som därmed plockade sina första poäng.

– Vi kom inte upp i den nivå vi ska. Det blev nog en liten motreaktion efter den fina insatsen mot Onsala i DM (förlust 2-0). Med lite tur hade vi ändå fått en pinne, säger Robin Persson i GIF/VIF.

Lilla Tjärby förlorade överraskande mot Snöstorp Nyhem med 2-1 (1-1). Det blev rejäl baksmälla efter den heroiska insatsen i DM där man pressade Laholms FK till straffar.

– Om LFK-matchen var bland det bättre vi gjort så var Snöstorpsmatchen något av det sämre under min tid som tränare. Vi försökte men det gick liksom inte, säger tränare Mats Johansson.

– Fotbollen är ju konstigt nog sådan. Sedan ska vi inte förlora ändå. Frisparken vi släpper in i andra är Snöstorps enda avslut på mål efter paus. Onödig förlust, fortsätter LTIK-tränaren.

Rasmus Liedman gjorde matchens enda mål i derbyt mellan Ysby och Genevad/Veinge. Foto: Johan W Jönsson

I sexan skrällde Ränneslöv/Walldia mot Örnia, som seglat upp som en utmanare till seriesegern. R/W vann med 4-2 efter att ha vänt underläge 0-2. Zett Wyke gjorde två mål.

– Såg man matchen så var det ingen överraskning. Suverän insats från vår sida. Vi var det klart bättre laget, säger den nya fusionens tränare Pierre Hultin efter lagets första poäng.

Våxtorp/Hasslöv föll med 3-0 (2-0) på bortaplan mot topplaget HGH. Viktige Oskar Nilsson tvingades utgå tidigt med smärtor i revbenen och blir nog tyvärr borta en tid.

I det andra derbyt i sexan hemmaslog Kornhult/Hishult Skogaby med 3-1. Fredrik Junefalk inledde målskyttet. Än verkar hans målrekord på 63 baljor gå säkert för Ardian Berisha.

LFK:s damer förlorade gruppspelsmatchen i DM mot Falkenberg. Det blev ingen revansch i seriemötet på Glänninge Park lagen emellan. FFF vann med 2-1 efter ledning 2-0 i paus.

– Jämn match där Falkenberg hela tiden var någon procent bättre. Vi kom inte upp i riktigt samma klass som mot Stafsinge och motståndet var ungefär likvärdigt, säger tränare Tomas Karlsson.

– Vi var inte chanslösa men ett kryss hade inte speglat matchen riktigt. Bra vilja och fajt från spelarna men spelet med boll var för ensidigt och tafatt, fortsätter han.

Resultat och målskyttar:

Femman:

YBK-GIF/VIF 1-0 (1-0)

Mål YBK: Rasmus Liedman

LTIK-Snöstorp Nyhem FF 1-2 (1-1)

Mål LTIK: Anton Herrstedt

Sexan:

Ränneslöv/Walldia-IS Örnia 4-2 (2-2)

Mål R/W: Zett Wyke, Malek Hanafi, Filip Jönsson

HGH FC-Våxtorp/Hasslöv 3-0 (2-0)

K/HFF-SBK 3-1 (1-1)

Mål K/HFF: Fredrik Junefalk, Noah Lundin Svensson, Victor Andersson

Mål SBK: Ardian Berisha

Damtrean:

LFK-Falkenbergs FF 1-2 (0-2)

Mål LFK: Meliha Ibrahimovic