SPORT 2022-08-29 KL. 17:28

LFK vann knappt mot Kållered

Av Johan W Jönsson

Laholms FK är i fortsatt serieledning efter 1-0-segern mot Kållered. Segermålet gjordes av Adam Vernersson i den första halvleken. ”Jag är nöjd med insatsen sett till förutsättningarna”, säger tränare Joseph Wahlund.

LFK vann knappt mot Kållered
Edmond Tasimder är viktig som anfallare i LFK. Han lägger alltid ner ett stort jobb för sitt lag. LFK slog Kållered med 1-0. Foto: Johan W Jönsson

Regnet gjorde att LFK fick flytta från A-planen till den slitna konstgräsmattan. Det gör att det blir mer försäsongskänsla på inramningen.

– Det är bara att gilla läget. Med så kort varsel kanske det inte passar oss så bra att spela på konstgräset. Det hade varit skillnad om vi hunnit förbereda oss.

Inför matchen hade Hamodi Wasmy (skada) och Hasanen Nazar (sjuk) lämnat återbud. Adam Vernersson och Oskar Berggren var dock åter i elvan. Ludvig Larsson gjorde sin första start.

LFK startade inte bra. Hemmalaget fick inte till presspelet och fick inte fast bollen på offensiv planhalva. Kållered hade ett spelövertag utan att skapa några direkta chanser.

När LFK justerade
mittfältet och drog tillbaka en spelare till en mer defensiv utgångsposition fick man bättre ordning på sitt presspel och kunde ta över matchbilden.

– Vi dominerade fullständigt och hade säkert tio hörnor under den perioden. Målet är lite slumpartat men välförtjänt, säger Wahlund.

Besnik Callaku vann en boll, klev fram och sköt. Bollen studsade till en helt ren Adam Vernersson som kunde raka in 1-0 till LFK i minut 41.

Laholm hade en stor chans till ytterligare mål. Ludvig Larsson klev in i banan och avslutade förbi målvakten. En bortaförsvarare hann dock upp och glidtacklade bort bollen på mållinjen.

– Där hade jag redan börjat jubla, säger Wahlund.


Ludvig Larsson var pigg i sin första match från start för LFK. Med sin snabbhet är han ett ständigt hot. Foto: Johan W Jönsson


I andra halvlek kunde LFK inte fortsätta på inslagen väg och spelet jämnades ut. Kållered spelade inte dåligt men var uddlösa framåt.

Gästerna ropade på straff vid ett tillfälle och visst kunde domaren blåst för satsningen av LFK:are. Även om bollen träffades.

Adam Vernersson hade varit sjuk i veckan och fick kliva av tidigt i den andra akten. I minut 70 lämnade även en tröttkörd Edmond Tasimder planen.

– Vi tappade lite slagkraft. Vi springer och kämpar men vi tappar vårt spel. Kållered har ett bollinnehav runt mittcirkeln men skapar inte något särskilt.

LFK var vassa i omställningarna och Lucas Ragnarsson var mycket nära att göra 2-0. Men Kållereds målvakt gjorde en bra räddning på avslutet från nära håll.

Hemmaförsvaret var bra matchen igenom och ställde gång på gång bortaspelarna offside. Mot slutet gick en boll fram mot en fristående Kålleredsspelare som dock inte fick ordning på avslutet.

– Det är en bra försvarsinsats. Någon slumpsituation dyker alltid upp på 90 minuter. Vi släpper inte till något och skapar mer än dem. Då vinner man oftast.

– Jag är nöjd med insatsen sett till förutsättningarna. Vi får gå in och spela på det här dåliga konstgräset. Jag skiter i om vi vinner med 1-0 eller 5-0.

Högst betyg efter matchen kvitterade innermittfältet med Besnik Callaku, Lucas Ragnarsson och Oskar Berggren ut.

– Adam (Vernersson) gör det också bra med tanke på att han varit sjuk. Även Herman (Johansson) och Ludde (Larsson) sticker ut, berömmer Wahlund.

I kommande match väntar Åstorp på bortaplan. De har samma poäng som Kållered och kämpar för att undvika negativt kval.

– Vi vet att vi kan spela fotboll. Nu var vi på ett underlag som kanske inte riktigt tillät oss det. Men det är bara att rycka på axlarna och se fram emot nästa match, avslutar Wahlund.