SPORT 2021-11-22 KL. 17:10

LFK vände och vann i epilogen – Wahlund lär bli kvar

Av Johan W Jönsson

Joseph Wahlund snurrade friskt i laget inför serieavslutningen. I halvtid gjordes dessutom fem byten och då vändes 1-0-underläget till seger med 3-1. “Jag ville ge alla speltid. Det var skönt att avsluta säsongen med tre poäng”, säger LFK-tränaren som verkar bli kvar i klubben.

LFK vände och vann i epilogen – Wahlund lär bli kvar
Jacob Borgstrand gjorde ett av LFK:s mål vid 3-1-segern mot Gislaved. Bild: Johan W Jönsson

– Jag hade ändrat mycket i laget. Jag tycker inte att man ska behöva åka till Gislaved och sitta på bänken i 85 minuter när vi bara hade äran att spela för, säger Wahlund.

De många ändringarna gjorde dock att LFK inte hade samma mönster i spelet som laget brukar ha och det skapades inte särskilt mycket framåt.
– Vi fick inte spelet att flyta och hittade inte riktigt rätt. Vi hade något avslut i virket och ett par halvchanser men fick inget riktigt tryck, säger Wahlund.

Istället kunde hemmalaget snöpligt göra 1-0 i slutet av första halvlek. I paus kom flera av de etablerade spelarna in på planen och LFK kunde ta över rejält.
– Det fick effekt direkt. Vi började göra det vi brukar göra, tog oss fram på kanterna och skapade målchanser i princip varenda anfall.


Lucas Ragnarsson var bäste LFK:are i matchen mot Gislaved. Bild: Johan W Jönsson


En av inhopparna - Hasanen Nazar gjorde 1-0 efter knappa timmen spelad. En annan inhoppare - Jacob Borgstrand slog ett inlägg som “Hasse” stötte i mål.
Med kvarten kvar att spela gjorde Jacob Borgstrand själv 2-1 då han satte dit en målvaktsretur efter avslut från Adam Vernersson.
– Båda målen är spelmål där vi hittar in längs marken och avslutar. Det är så vi gjort i princip alla våra mål under säsongen.

På stopptid satte Hasanen Nazar spiken i kistan genom att göra 3-1 på straff sedan en hemmaspelare tagit med hands efter ett inspel av Lucas Ragnarsson.
– Vi kunde gjort ett antal mål till men det kändes aldrig otryggt trots att trean kom så sent. Vi hade det mesta av spelet och tryckte tillbaka dem ordentligt.

Lucas Ragnarsson på mitten var bäste LFK:are i matchen. Även tvåmålsskytten Hasanen Nazar var bra när han kom in i paus.
– Överlag var det bra prestationer när vi hamnade rätt i andra halvlek. Vi spelade inte dåligt i första heller men då skapade vi inte mycket.

LFK slutade på femte plats i tabellen.
– Skönt att avsluta med en seger. Vi åker ett par timmar till Gislaved, det regnar i 90 minuter men ändå visar killarna viljan att vinna.

– Det var synd att vi inte kunde vara med om platsen uppåt lite längre. Som helhet har vi ändå gjort en godkänd säsong trots några onödiga förluster, främst på slutet.

Wahlund säger att det är “97 procent klart” att han blir kvar i LFK. Det är bara några detaljer som återstår. Det är ingen av de etablerade spelarna som meddelat att de ska lämna.
– Det är ingen som sagt att de ska lämna men det kan så klart ändå hända saker. Vissa kommer säkert att bli inbjudna på provträningar och så, säger Wahlund.

Albin Branting har till exempel fått en inbjudan att testa med Eskilsminne som slutade tvåa i tvåan den här säsongen.
Nu håller LFK fritt i två veckor. Sedan drar träningen igång igen i december och då planerar LFK att bjuda in lite spelare på provspel.
– Spelare som varit i LFK tidigare är alltid intressanta. HBK-killarna från Laholm i U19 kommer jag bjuda in. Sedan är det upp till dem om de vill testa. Plus några till.