Klik venligst
SPORT 2024-03-11 KL. 13:21

LFK tog över i andra och borde vunnit

Av Johan W Jönsson

Laholms FK gjorde en svag första halvlek mot Stafsinge IF, släppte in två mål fasta situationer och låg under med 2-0 i paus. Efter halvtidsvilan kom LFK ut som ett nytt lag och tog över matchen. Slutresultatet blev 2-2.
– Det var en rejäl scenförändring i andra halvlek och sett till skapade chanser borde vi vunnit matchen, säger tränare Joseph Wahlund.

LFK tog över i andra och borde vunnit
Elis Wijk var bra som central anfallare i matchen mot Stafsinge (2-2). Han borde dock gjort ett par mål i matchen, men det kommer menar tränare Joseph Wahlund. Foto: Halmstadsport

Efter en matchlös helg då truppen var på träningsläger i Köpenhamn var det dags för träningsmatch för LFK igen. På andra sidan stod division 3-laget Stafsinge IF.

Wahlund ställde över Lucas Ragnarsson, Besnik Callaku, Max Johnsson, Gjenis Zeqiri och Filip Larsson. Lagkaptensbindeln tog Simon Palmkvist hand om, i ”Ragges” frånvaro.

LFK släppte in en straff och en frispark i första halvlek. Det var lojt och energifattigt på plan från laholmarnas sida. Laget såg inte samspelt ut. Flera hade heller inte spelat så mycket ihop.

– Andreas (Hedström, assisterande tränare) tog fram motorsågen i paus, och det var inte fel. Men jag är lite mer konstruktiv i det jag säger. Vi försökte rätta till vissa saker, säger Wahlund.

Stafsinge hade gamle Varbergs BoIS-spelaren Ensima Peter på topp och sökte honom mycket med längre bollar. Falkenbergarna använde sig knappt av mittfältet överhuvudtaget.

I andra halvlek tvingade LFK Stafsinge att spela in bollarna på sitt mittfält mer med hjälp av presspelet. Det gjorde att det blev färre längre bollar upp mot spelskickliga Peter.

– Vi har 16-2 i avslut under matchen. De gör mål på sina enda två avslut. Vi var helt överlägsna i andra halvlek. 5-2 hade varit ett rättvist resultat. Hade det varit en tävlingsmatch hade vi vunnit.

Reduceringen till 1-2 kom tidigt efter pausvilan. Adam Vernersson tog sig runt och slog in bollen till Oscar Murro. Kulan gick dock fram till Simon Palmkvist, som lade in den i öppet mål.

– Vi började bra och hade tryck på dem i princip hela andra halvlek. Vi vann mycket andrabollar. Vinden gjorde nog en del också. Vi hade lite medvind i andra, säger Joseph.

LFK-tränaren beskriver en rejäl scenförändring där bortaspelarna agerade med en helt annan energi och fick ner många bollar bakom Stafsinges backlinje så att de fick jobba felvända.

LFK öste på. Andra halvlek var i princip en enda lång forcering. Kvitteringen dröjde dock ända till minut 93 då Adam Vernersson välförtjänt kunde sätta 2-2 framspelad av Herman Johansson.

– Jättefint anfall! Det var skönt att slippa förlora matchen, även om resultatet inte spelar så stor roll i en träningsmatch. Stafsinge maskade stora delar av andra halvlek, säger Wahlund.

Efter timmen spelad gick Laurent Qitaku och Simon Palmkvist ut till förmån för Harry Nilsson och Jakob Larsson. Även Albin Pettersson kom in istället för Lirak Cakolli.

– Jakob kom in med mycket energi och förtjänar beröm. Elis (Wijk) gjorde det också bra, även om han ska göra något mål. Alla var egentligen bra i andra och sämre i första, säger Wahlund.

Kommande helg väntar träningsmatch mot Högaborg samt DM-match mot Alet. Avbytarna i matchen mot Högaborg ska spela DM-matchen mot Alet. U-spelare fyller på.

– Jag har en startelva formad i huvudet men jag har inte kunnat spela med den än. Samtidigt har vi en jämn och bra trupp. Det saknas kanske lite spets, men det spetsar nog till sig i serien.

Sportbladet tippar LFK på tolfte plats i tabellen i år. Det innebär negativt kval. Laholm slutade sjua förra året efter en mycket stark höst. Wahlund tänker inte vara sämre i år.

– Vi ska vara bättre än i fjol. Säkra kontraktet tidigare än vi gjorde då. Vi kommer inte att sluta tolva. Får vi bara lite kontinuitet i träningarna så kommer det att bli bra, avslutar Wahlund.

LFK:s lag mot Stafsinge (4-3-3):

Rasmus Lundgren -

Lirak Cakolli, Herman Johansson, Jonatan Falk, Nils Hedström -

Simon Palmkvist (K), Zemri Callaku, Laurent Qitaku -

Adam Vernersson, Elis Wijk, Oscar Murro

Avbytare: Albin Pettersson, Harry Nilsson, Jakob Larsson, Hasanen Nazar