-
SPORT 2022-10-29 KL. 07:02

LFK tappar sommarförvärvet

Av Johan W Jönsson

Det har inte varit någon större hemlighet. Tanken var aldrig att Meja Staffansson skulle göra mer än en halv säsong i Laholms FK. Nu lämnar hon för att spela kvar i division 1 med Halmstads BK. ”Vi visste att det med största sannolikhet skulle bli så här”, säger sportchef Peter Åberg.

LFK tappar sommarförvärvet
Meja Staffansson lämnar Laholms FK för att spela i nya division 1 med motståndet på bilden - Halmstads BK. Foto: Halmstadsport

Meja Staffansson kom från Astrio i somras. Hon är dotter till Iztok Pristovnik som såväl spelat som tränat LFK tidigare. Det blev dock bara en höstsäsong i klubben för dottern.

– Vi visste om att vi var en tillfällig lösning för Meja. Vi var redan rätt illa ute i tabellen när hon kom till oss. Hon vill satsa på sin fotboll rejält, säger Åberg.

Tanken när Staffansson kom till LFK var för att hon skulle få känna på en annan miljö än Astrios där hon varit sedan barnsben.

– En fantastisk tjej och en väldigt driven spelare. Hade vi varit kvar i ettan hade vi gärna haft henne kvar. Men det var aldrig riktigt nära, säger Åberg.

Hon kommer klara sig bra i den nya ettan också?

– Ja, det kommer hon att göra. Jag ser henne mer som högerback än som central mittfältare på elitnivå. Men det handlar mycket om omgivning också.

Vänsterbacken Agnes Ebbesson har dessutom lämnat för moderklubben Västra Karups IF. Inget märkligt, enligt Åberg.

– De spelar i samma serie som vi nu och hon bor granne med planen. Så att hon väljer att gå tillbaka får man ha förståelse för, säger Åberg.

Damtruppen behöver breddas med fyra, fem spelare, berättar Åberg. Målvakter är högst upp på önskelistan. De växer nämligen inte på träd.

– Är det någon som är målvakt så är det bara att höra av sig, säger Åberg.

Isabel Sandström, Julia Olsson och Ida Axeldal är inbjudna att komma och träna med HBK. Maja Ljungberg har blivit inbjuden av ett annat division 1-lag i Eskilsminne.

– Jag tycker att det är bra att de testar. Det är nyttigt och utvecklande. Tjejerna vet var LFK står och var vi är någonstans, säger sportchefen.

På herrsidan tränar Rasmus Lundgren och Nils Hedström med Tvååkers IF i division 1.

LFK börjar träna igen vecka 45. Då kommer provspelare att bjudas in till såväl damerna som herrarna.


Agnes Ebbesson lämnar för att gå tillbaka till Västra Karup IF, varifrån hon kom till LFK. Foto: Johan W Jönsson/arkiv