Klik venligst
SPORT 2024-04-01 KL. 13:24

LFK tappar poängen från premiären

Av Johan W Jönsson

Laholms FK var överlägset i i seriepremiären mot Öckerö IF och vann med klara 5-2 (3-1). Nu visar det sig att det inte spelade någon roll. Detta då LFK använde sig av en oregistrerad spelare i matchen.
– Ingenting tar ifrån oss vår prestation. Sedan är det som hänt mycket olyckligt, men ingen skugga ska falla på spelaren, säger tränare Joseph Wahlund.

LFK tappar poängen från premiären
LFK firar mot Öckerö, förgäves visade det sig då man använt sig av en oregistrerad spelare och därför tappar poängen från premiärvinsten. Foto: Johan W Jönsson

Yttern Oscar Murro är LFK:s kanske vassaste nyförvärv inför säsongen. Han kom från Tvååkers IF i division 1 och har även tillhör Halmstad BK:s A-trupp.

Murro har gjort mål i tre matcher i följd för LFK och lär synas flitigt i poängprotokollet under säsongen. LFK hade dock missat att registrera sitt skickliga nyförvärv.

– Han tränade med oss redan tidigt i höstas och gick på proffskontrakt i Tvååker. Det har blivit en miss vid registreringen från vår sida. Den mänskliga faktorn, säger Wahlund.

Det får ju inte hända.

– Nej, det ska inte hända. Men nu har det hänt. Vi är en ideell förening och misstag sker även på professionell nivå. Vi kan inte gräva ner oss för det här, säger Wahlund.

Vad ska ni göra för att det inte ska ske igen?

– Vi har rutiner och kommer att se över dem. Jag kommer själv att ta ett större ansvar vid övergångarna och se till att de verkligen blir korrekt genomförda, säger Wahlund.

Vad betyder det här poängtappet för er?

– Det var en match av 26. Det finns många poäng att spela om. Öckerö var tippat före oss i tabellen och det kommer viktigare matcher framåt. I LFK viker vi inte ner oss, avslutar Wahlund.

I kommande match väntar seriefavoriten Västra Frölunda på bortaplan. Den matchen spelas på söndag. Kanske kan LFK ta igen de förlorade poängen då, med en korrekt registrerad Murro.

Fotnot: April, april! Detta är ett aprilskämt. Texten är påhittad av skribenten efter idé av LFK-tränaren. Den aktuella spelaren var med på det hela.

Oscar Murro, vasst men oregistrerat nyförvärv från Tvååkers IF. Foto: Johan W Jönsson/arkiv