SPORT 2022-06-22 KL. 16:57

LFK tappade tre poäng mot Halmia

Av Johan W Jönsson

Laholms FK var i ledning tre gånger om mot Halmia som dessutom tilldelades ett mål där bollen aldrig var över mållinjen. Matchen slutade 3-3 efter 2-2 i paus. ”Vi har inte marginalerna på vår sida överhuvudtaget”, säger tränare Peter Åberg.

LFK tappade tre poäng mot Halmia
Milly Göstasson kvitterade ut högt betyg efter sin första start i LFK-tröjan. Laholm spelade 3-3 mot Halmia. Foto: Halmstadsport

LFK tog ledningen redan efter sex minuters spel. En lång utspark från Felicia Grufman i Laholms mål skarvades läckert vidare av Ida Axeldal och Maja Ljungbergs avslut till 1-0 var distinkt.

Innan tio minuter var spelat kvitterade Halmia. Grufman i LFK-kassen borde nog tagit distansskottet som studsade i nät bakom henne.

– Felicia är nog missnöjd med sitt eget agerande vid det målet. Ett skitmål, säger Åberg.

Första halvlek var en jämn och öppen historia där målchanserna utöver målen var få. Efter drygt 20 minuters spel tog LFK ledningen på nytt.

Ida Axeldal snodde helt sonika bollen av hemmaförsvaret och fick iväg ett bra avslut där kulan gick i en båge över hemmamålvakten till 2-1.

LFK var mycket nära att utöka till 3-1. Isabelles Axeldal styrdes upp i ribban av Halmias målvakt som även klarade returen från Milly Göstasson med en benparad.

Sista kvarten mot paus var LFK:s svagaste period i matchen. Halmia hade två träffar i virket (kryssribban och utsida stolpen) innan 2-2-målet kom. Men var det verkligen mål?

Felicia Grufman i LFK-kassen boxade bollen i stolpen och ut. Assisterande domaren tyckte dock att bollen var inne och huvuddomaren gick på sin kollegas linje.

– Bollen är inte i närheten av att vara inne. Det syns både på video och stillbilder. Assisterande tog det beslutet. Våra spelare trodde att det var offside. Därför blev det förvirrat, säger Åberg.

– Jag var på assisterande. Han var inte i linje, hade solen i ögonen och måste vara 110 procent säker. Kollar man på alla reaktioner på planen så var det ingen som tyckte att bollen var inne.

– Väldigt dåligt och onödigt av assisterande att chansa i ett sådant läge. Bollen är inte inne. Den är inte i närheten av att vara inne. Domarteamet fattar ett dåligt beslut, rasar LFK-tränaren.


Var bollen inne? Det ser faktiskt inte ut så på reprisbilderna från matchen. Felica Grufman boxar bollen i stolpen. Foto: Halmstadsport


Det var mycket
kamp och ställningskrig. Mindre skönspel men ändå en underhållande derbymatch för publiken som letat sig till Örjans vall.

– Båda lagen var väldigt påslagna. Det var inga fasta situationer som blev jättefarliga. Vi höll varandra borta från farliga ytor men när det blev målchanser blev det klara chanser.

Andra halvlek hade LFK bra kontroll på. Bortalaget tog på nytt ledningen när Milly Göstasson slog in bollen via stolpen efter en fin djupledspassning av Meja Staffansson.

LFK:s -06:a gjorde sin första match från start i derbyt och tackade för förtroendet med respektlöst spel och ett fint mål.

– Kul att spelarna tar åt sig och gör som man säger någon gång, skrattar Åberg skämtsamt då målet var som taget ur skolboken.

– Vi har matchat Milly varsamt och givit henne lite inhopp här och där. Hon har varit jättepigg varje gång. Hon är ung och går bara in och kör, fortsätter han.

Milly kom in i startelvan sedan mittbacken Ebba Efraimsson blivit sjuk. Då fick lagkaptenen Julia Olsson kliva ner i backlinjen medan Göstasson kom in offensivt.

Efter timmen
spelad var det mycket nära 4-2 när Isabella Axeldal testade och fick se sitt avslut styras upp i ribban av hemmamålvakten.

Halmia lyckades inte skapa några kvalificerade kvitteringsmöjligheter innan 3-3-målet kom med bara minuter kvar att spela. Ett inspel placerades i nät till 3-3 i minut 87. Tungt för LFK!

– Vi har inte marginalerna på vår sida överhuvudtaget. Med tanke på att de två första målen vi släpper in är riktiga skitmål så förtjänar vi definitivt mer sett till hela matchen.

Tränare Åberg var nöjd med laginsatsen och kunde lyft fram i princip varenda spelare efter derbyt på Örjans valls matta.

– Roligt för Milly och starkt av henne att göra den insatsen i sin debut i ett derby. Överlag håller vi en väldigt hög nivå i fokus och vad vi ska göra matchen.

Till exempel stod Moa Larsson och Agnes Ebbesson på ytterbackspositionerna för sina bästa insatser hittills under säsongen.

LFK har nu fortsatt sex poäng till sjätteplacerade Halmia på kvalplatsen. En match återstår innan uppehållet och den spelas mot Älmhult hemma på Glänninge Park.


Milly Göstasson firar 3-2-målet som var nära att bli LFK:s segermål. Halmia kom dock tillbaka en tredje gång. Foto: Halmstadsport