SPORT 2022-04-19 KL. 14:22

LFK-seger i underkant mot Kortedala

Av Johan W Jönsson

Det blev till slut en bekväm 3-0-seger i underkant för Laholms FK:s herrar i hemmapremiären. Kortedala inledde dock bäst och kunde mycket väl tagit ledningen. ”Jag är nöjd både med resultatet och prestationen. Individuellt finns det lite saker att jobba på”, säger tränare Joseph Wahlund.

LFK-seger i underkant mot Kortedala
LFK firar ett av sina tre mål mot Kortedala- LFK vann hemmapremiären med klara 3-0. Och det var i underkant. Foto: Johan W Jönsson

Gästerna från Göteborg var inte oävna offensivt och när LFK hamnade fel i presspelet var det inte långt borta att Kortedala tog ledningen. Max Johnsson i hemmalaget var dock med på noterna och gjorde tre bra räddningar i första halvlek.

– Vi låg för långt ifrån Kortedala i vårt presspel. De hittade in mellan våra lagdelar när vi var inte synkade. Det kändes som ett lag som var jobbigt att möta om det går bra för dem.

Hade bortalaget gjort 1-0 hade troligtvis LFK:s resa blivit betydligt tuffare än vad den blev. Nu var det istället LFK som tog ledningen då Lucas Ragnarsson knoppade in Nils Hedströms frispark.

– Det var lite klassiskt LFK. Vi är inte med i matchen och så dyker det upp en fast situation och så är vi plötsligt med igen. Det är även typiskt fotboll.

Med energin som målet gav kunde LFK ta över matchen och spela upp sig rejält sista 20 mot paus. Hamodi Wasmy hade bland annat en boll i ribban och Edmond Tasimder brände ett friläge.

– Vi var bättre än Kortedala som lag och när vi utnyttjade våra styrkor i kant- och djupledsspelet bättre så tog vi över, säger Wahlund.

I andra halvlek fortsatte LFK att skapa chanser och 3-0 blev till slut i underkant. Ribban darrade, LFK fick ett mål bortdömt och hade flera fina chanser på fasta situationer.

Teo Svensson var andra halvleks stora förgrundsfigur. Våxtorpsförvärvet fick chansen på mitten från start och visade att han kommer att bli en stor tillgång för LFK under säsongen.

Assisten till Hamodi Wasmys 2-0 gick inte av för hackor och Hamodi var kylig när han satte bollen i mål. Till 3-0 assisterades Oskar Vernersson på djupet och han nöp till direkt.

Den sistnämnde ersatte Edmond Tasimder som fick känning i höften. Oskar var som vanligt löpvillig och kunde mycket väl blivit tvåmålsskytt.

– Jag tycker att vi tar tag i det från start i andra halvlek. Vi har många djupledslöpningar och utnyttjar våra styrkor på ett bättre sätt.

En annan inhoppare i Ludvig Larsson var nära sitt första division 3-mål men dundrade bollen över i bra läge. 5, 6-0 hade speglat matchen bättre än 3-0 till slut. Kortedala var ett uppgivet lag.

– Det är inte ofta man skapar så mycket chanser i en och samma match mot ett lag från samma division. Det kunde blivit ett gäng mål till utan att någon hade kunnat säga något.

– Totalt sett är jag nöjd både med resultatet och prestationen. Individuellt finns det spelare som kan göra det bättre. Men det är på rätt väg, säger Joseph.

Det var viktigt för LFK att få en seger tidigt under säsongen med tanke på att laget till stora delar är ungt och nytt.

– Så är det givetvis. Det blir också välkommen energi in till Halmiamatchen som kommer härnäst. Samtidigt spär det på bilden av oss som ett starkt hemmalag, avslutar Wahlund.

Innermitttfältet med med Teo Svensson i spetsen, även Olle Johansson och Lucas Ragnarsson var mycket bra, och målvakten Max Johnsson kvitterade ut högst betyg i matchen.


Lagkapten Lucas Ragnarsson visade vägen när han knoppade in 1-0 efter frispark från Nils Hedström. Det målet var viktigt för LFK. Foto: Johan W JönssonOskar Vernersson satte dit 3-0 framspelad av Teo Svensson. Den sistnämnda noterades för två assist i matchen. Foto: Johan W Jönsson