SPORT 2022-04-27 KL. 13:41

LFK-profilens dotter – nyförvärvet Åberg suktat efter

Av Johan W Jönsson

Pappa Iztok Pristovnik har både spelat med och tränat Laholms FK. Nu ansluter hans dotter Meja Staffansson från LFK:s division 1-kollega BK Astrio. ”Det var ett nyförvärv precis av den kalibern som vi inte lyckades få in under försäsongen”, säger LFK:s damtränare och sportchef Peter Åberg.

LFK-profilens dotter – nyförvärvet Åberg suktat efter
Meja Staffansson förstärker LFK. Närmast kommer den 18-åriga mittfältaren från BK Astrio. Foto: LFK

Iztok tränade BK Astrios damlag i division 1 när säsongen inleddes. Men efter bara en omgång valde han att kliva av uppdraget. Nu lämnar även dottern Meja Astrio.

– Jag blev förvånad över att Meja var intresserad av att komma och träna med oss med tanke på att vi är i inledningen av serien och det handlar om en seriekonkurrent till oss.

– Men självklart var hon välkommen. Dels med tanke på Istoks historik i LFK och dels med tanke på att Meja är en duktig fotbollsspelare, fortsätter Åberg.

Meja tränade med LFK i en vecka innan övergången genomfördes. Hon är en 18-årig innermittfältare som kan spela på alla offensiva positioner.

– Det är en väldigt skicklig fotbollsspelare som kan spela på många positioner men hon har främst spelat defensiv mittfältare i Astrio.

Trots sina unga år är Meja en etablerad damspelare på division 1-nivå. Hon kommer att tillföra LFK mycket, tror Åberg.

– Jag ser henne främst som ett offensivt tillskott. Hon är otroligt ambitiös, går NIU på Sannarp och satsar på sin fotboll. Det är det här tillskottet vi letade efter redan i höstas.

– Det känns bra både för att hon är en duktig fotbollsspelare och för att vi får in nytt blod i truppen. Den kombinationen har vi suktat efter. Det är en jättebra division 1-spelare.

Hur blev det så här?

– Jag har inte grottat ner mig i några detaljer. Vi har haft en bra dialog med Astrio. De ville självklart ha henne kvar. Men de sa också att de inte skulle stoppa henne om hon ville ha en ny miljö.

Pappa Iztok spelade elitfotboll både i Halmstads BK och i Ljungskile SK. Han var i LFK som spelare under ett par år på 90-talet under Janne Anderssons ledning och får betecknas som en av de bättre spelarna som burit den vita tröjan genom åren. På 2000-talet tränade han LFK:s herrar.