SPORT 2021-12-21 KL. 17:34

LFK plockar in talang från Våxtorps BoIS

Av Johan W Jönsson

Lovande Teodor Svensson lämnar Våxtorps BoIS för att kommande säsong spela med Laholms FK. LFK var ute efter talangen redan i fjol men då valde han att stanna. “Nu kände jag att det var dags att testa lite högre upp”, säger Teo.

LFK plockar in talang från Våxtorps BoIS
Teodor Svensson gjorde 18 mål för Våxtorps BoIS i sexan den gångna säsongen. Nu testar han vingarna i Laholms FK. Foto: Linda Jonsson

Under säsongen fick Teo sitt definitiva genombrott på seniornivå då han som offensiv mittfältare dominerade i sexan och stod för fina 18 mål. Med det slutade han tvåa i skytteligan i serien och belönades med en plats som anfallare i LT-laget.

– Det känns intressant med LFK och det var nog dags för mig att prova något annat än Våxtorp, säger Svensson.

På grund av sjukdom har han bara hunnit med två pass med sitt nya lag men han tycker att det känns helt okej i den nya miljön.

– Det är ju ett annat tempo än i Våxtorp. Men jag tycker ändå att det har gått ganska bra för mig på träningarna.

Teo är 16 år gammal (fyller 17 på nyårsafton) och är kraftfull i sitt spelsätt samtidigt som han har fint spelsinne och bra avslut med båda fötterna.

– Jag föredrar själv att spela offensiv mittfältare men jag klarar nog de flesta offensiva positionerna. Jag är bra på att komma till avslut och när jag kommer en mot en.

Hade du fler alternativ?

– Våxtorp gick ju upp, så det fanns med i beaktande att stanna men LFK kändes ändå mer intressant. Västra Karup (fyran) hörde också av sig men det är lite långt iväg tycker jag.

Vad har du för förhoppningar inför nästa säsong?

– Att komma in i laget bra och att prestera bra också. Det hade varit kul att få göra debut i division 3, avslutar Teo Svensson.

I LFK är man nöjda med förvärvet. Huvudtränare Joseph Wahlund:

– Vi har haft koll på Teo en längre tid och med tanke på träningsdosen och tempot på våra träningar så är jag övertygad om att han kommer att utvecklas vidare i rasande takt.

Sportchef Peter Åberg:

– Teo är en smart poängspelare som vi tror att vi kan utveckla vidare. Det är intressant att han kommer från seniorfotboll likt Alfred Karlsson och Lucas Ragnarsson, säger han.

Däremot står det klart att Laholm går miste om Philip Comnell som var utlånad från Ängelholm till LFK under säsongen. Han väljer istället att hänga på Jacob Borgstrand till BK Astrio.


Teo Svensson är klar för Laholms FK och lämnar därmed moderklubben Våxtorps BoIS. Foto: LFK