Klik venligst
SPORT 2024-06-03 KL. 18:13

LFK orkade mest och kunde avgjort på slutet

Av Johan W Jönsson

Grannderby mellan BK Astrio och Laholms FK i division 2. Astrio vann samtliga tre möten i fjol och var favorit även nu. Matchen slutade 1-1 sedan söndrumsgänget haft ledningen i paus.
– Jag är väl inte nöjd med 1-1. Jag är aldrig helt nöjd när vi inte vinner. Men jag är inte missnöjd heller, säger LFK:s tränare Joseph Wahlund.

LFK orkade mest och kunde avgjort på slutet
Lucas Ragnarsson och hans mittfältskollegor lade ner ett stort jobb mot Astrio. Matchen slutade 1-1. Foto: Halmstadsport

Laholm började spela 3-5-2 för att försöka möta Astrios bolltrillande högt och överraska. Det fungerade första minuterna men LFK fick gå över till mer vana 4-3-3.

– Det fungerade inte riktigt, så vi bytte tillbaka och då blev vi låga. De söker ytorna på en kant och då fick vi droppa ner med en ytter och fick snarare spela 4-5-1, säger Wahlund.

Astrio hade mycket boll. Det mesta av spelet höll LFK framför sig men hemmalaget hotade också med instick mellan lagdelar. Efter kvarten spelad fick Astrio straff och det var 1-0.

– Straffen är klar men den föregås av en klar offside, säger Wahlund som fick se ex-LFK:aren Henrik Johansson rulla elvametaren i nät bakom Rasmus Lundgren i LFK-kassen.

Astrio skapade flera hörnor och Herman Johansson tvingades rädda bollen på mållinjen två gånger om. Den ena gången via såväl ribba som stolpe efter ett inspel.

Det var alltså Astrio som hade lägena innan paus. LFK skapade inte mycket av värde men borde kanske fått en straff när Gjenis Zeqiri blev nedriven.

– Det var ändå bara 1-0 i halvtid och det gällde att fila på detaljer i vårt spel. Vi gjorde det också bättre i andra halvlek och fick mer tryck på Astrio, säger Wahlund.

Inledningen av andra var ganska jämn men sedan kunde Astrio ta över igen. De skapade ett friläge men Lundgren klarade såväl det som returen och LFK fick energi.

– De började vika ner sig lite. Astrio har en smal trupp och när de gjorde byten blev de sämre. När vi gjorde byten blev vi minst lika bra. De blev trötta medan vi fortsatte.

I första halvlek fick LFK slita för att freda sitt mål. Herman Johansson (till höger) räddade två bollar på mållinjen. Foto: Halmstadsport

En av de som kom in i LFK var en spelsugen Oscar Murro. Han slog sin motståndare på kanten varje gång. Zemri Callaku hittade ut på Murro som gjorde sina gubbar och satte dit 1-1.

– Astrio gnällde på hands och det var säkert hands. Men det skiter jag i. Deras straffmål föregicks av offside och vi blev snuvade på en straff. Så det jämnade ut sig.

Resterande kvart hade LFK flera lägen att komma till chanser att avgöra matchen. Men felbeslut gjorde att det riktigt heta läget uteblev. Även Astrio hade ett par chanser.

– Jag tycker att vi tar dem på ork och kondition på slutet med våra byten. Jag är lite besviken över att vi inte skapar någon mer situation att avgöra matchen på, säger Wahlund.

– Det föll på sista passningen eller på att vi valde att skjuta istället för att passa. Det känns som att vi hade kunnat avgöra matchen. Det hade inte varit superrättvist men det bryr vi oss inte om.

Som helhet vinner ändå Astrio matchen på poäng?

– Ja, det gör dem. Men det gör de i varje match de spelar. Men fotboll handlar inte bara om bollinnehav. Vi hade en god känsla med oss från matchen.

LFK:s mittfält med Besnik och Zemri Callaku samt Lucas Ragnarsson sprang mycket och fick högt betyg. Oscar Murros inhopp var vasst och Herman Johanssons insats fantastisk.

I kommande match väntar Landvetter hemma på Glänninge Park för LFK. Landvetter slog Astrio för två omgångar sedan och är femma i tabellen.

– En tuff match men det är säkert inget önskemotstånd för dem att komma till Laholm och spela på naturgräs. Vi ska fortsätta att vara starka hemma, avslutar Wahlund.

LFK:s lag mot BK Astrio (3-5-2):

Rasmus Lundgren -

Adam Johansson, Herman Johansson, Jonatan Falk -

Adam Vernersson, Besnik Callaku, Zemri Callaku, Lucas Ragnarsson (K), Nils Hedström -

Elis Wijk, Gjenis Zeqiri

Avbytare: Max Johnsson (mv), Oscar Murro, Ludvig Larsson, Simon Palmkvist, Lauent Qitaku, Jakob Larsson, Lirak Cakolli