SPORT 2023-06-05 KL. 15:27

LFK ner på jumboplats efter förlust

Av Johan W Jönsson

Laholms FK är med i matcherna i division 2 men man får inte mycket med sig. Bakom den klara förlusten med 4-1 mot topplaget Onsala döljer sig en jämn fotbollsmatch. LFK hade två ramträffar och brände en straff.
– Det låter tramsigt när man säger det men vi gör en bra match. Tyvärr har Onsala lite spets som vi för tillfället saknar, säger tränare Jonas Axeldal.

LFK ner på jumboplats efter förlust
Lirak Cakolli stod för LFK:s reducering och hade även en ramträff. i matchen mot Onsala som LFK till slut förlorade med 4-1. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Laholm inledde matchen svagt och släppte in två billiga mål i minut 13 respektive 18. Där kunde LFK agerat mer resolut i eget straffområde.

– Vi behöver bli mer noggranna. Vi hittar inte rätt i vårt presspel första 20 och är hafsiga i vårt passningsspel. Onsala var bollskickliga.

Laholm kunde ändå mäta sig med hemmalaget och höjde sig mot paus. Lirak Cakolli noterades för reduceringen när hans inlägg styrdes i nät efter fint spel.

– Efter de första 20 minuterna släpper vi inte till mycket bakåt och vi skapar chanser framåt. Därför hade vi en väldigt god känsla i paus, säger Axeldal.

En bra justering i första blev att byta plats på Nils Hedström och Lirak Cakolli. Nils passningsspel kom till sin rätt som ytterback medan Lirak hade en ramträff utöver målet.

Dessutom skapade pigga Jonathan Wadensten ett par nästanlägen. LFK kom ut bra även efter paus, även om spelet var lite hafsigt första kvarten.

Wadensten hade en nick i ramen innan Onsala gjorde 3-1 efter flipperspel på en hörna. Otur men lite symtomatiskt för ett bottenlag att inte få bort den bollen.

– Det blir lite rullgardinen ner. Men vi tar tag i det igen och skapar en del lägen. Sedan ordnar Gjenis (Zeqiri) en straff som vi tyvärr bränner.

Henrik Johansson brukar vara säker med bollen vid fötterna men denna gången klarade Onsalas målvakt och LFK fick inte ytterligare en biljett in i matchen.

– Vi hade gó i laget och var fortfarande med då men efter straffmissen blir det tufft. Vi ligger där vi ligger och då får man inte så mycket med sig, säger Axeldal.

Onsala utökade till 4-1 i minut 90. LFK blev lite för utspridda i laget i sin jakt på en reducering och hemmalaget kunde kontra in slutresultatet.

– Det låter tramsigt men vi gör en bra match sett till helheten. Sedan har vi perioder när vi är taffliga och bli straffade. Vi måste orka hålla uppe nivån i 90 minuter och få igång målskyttet.

Axeldal lyfte laginsatsen efter matchen men framhöll ändå att det saknas lite i kvalitet såväl bakåt som framåt i avgörande lägen.

Ludvig Larsson (ljumske), Zemri Callaku (knä), Besnik Callaku (sjuk) och Simon Palmkvist (fot) saknades mot Onsala som i och med segern klev upp på andra plats.

I nästa match väntar en viktig bottenmatch på hemmaplan mot Hittarp. LFK trillade nu ner på jumboplats i en jämn tabell.

– Bibehåller vi samma nivå är jag övertygad om att det kommer att trilla in trepoängare så att vi kan rädda kontraktet. Vi har en hög nivå men det krävs lite extra, avslutar Axeldal.

LFK:s lag mot Onsala (4-1-4-1):


Max Johnsson -
Filip Larsson, Adam Johansson, Herman Johansson, Lirak Cakolli -
Lucas Ragnarsson (K) -
Nils Hedström, Adam Vernersson, Teo Svensson, Henrik Johansson -
Jonathan Wadensten

Avbytare: Petter Andersson (mv), Ali Arabzada, Mohammed Wasmy, Harry Nilsson, Gjrenis Zeqiri, Jakob Larsson, Edmond Tasimder