SPORT 2022-06-20 KL. 13:25

LFK krossade tabelljumbon Kortedala

Av Johan W Jönsson

Kortedala IF har bekymmer. Enligt uppgift strejkar merparten av tabelljumbons seniorspelare. Därför ställde de upp med ett juniorlag mot Laholms FK och föll med hela 9-0 efter 7-0 i paus. ”Jag tror att vårt U-lag hade vunnit den här matchen”, säger tränare Joseph Wahlund.

LFK krossade tabelljumbon Kortedala
Edmond Tasimder gjorde fyra mål och två assists i matchen. LFK slog jumbon Kortedala med hela 9-0. "Eddie" är trea i skytteligan med sina nio mål. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Det blev en riktig skrattmatch för LFK när topplaget ställdes mot nollpoängaren Kortedala. På grund av en inre konflikt ville de ordinarie spelarna inte vara med och lira.

– Det är något internt. Vi vet inte exakt vad det handlar om. Men det var parodi, säger LFK:s sportchef Peter Åberg som var med vid matchen.

LFK skapade målchanser i parti och minut. Att det tog åtta minuter att spräcka målnollan var ett under. Den unga hemmakeepern räddade och bollen tog i virket flera gånger.

När Edmond Tasimder så äntligen satte dit 1-0 framspelad av Simon Palmkvist så rullade det på. Adam Vernersson gjorde tvåan assisterad av Nils Hedström.

Hamodi Wasmy satte 3-0 (assisterad av Edmond Tasimder) och Stefan Radovanovic nickade in en hörna från Nils Hedström till 4-0.

– Kortedala stod högt med laget och hade ingen press. Varje gång vi la en boll bakom deras backlinje eller utanför ytterbackarna så rann vi igenom, säger tränare Wahlund.

Innan paus kom också femman av Edmond Tasimder (Besnik Callaku), sexan genom Hamodi Wasmy (Adam Vernersson) och 7-0 när ”Eddie” satte ditt sin tredje balja (Simon Palmkvist).

– Vi hade så mycket målchanser att vi kunde gjort 20 mål i första halvlek. Det var målchans i varje anfall utan att vi ens behövde anstränga oss, säger Wahlund.

I andra halvlek snurrades spelarna på bänken in. Ett par varningsbelastade spelare byttes ut och ett par andra kunde sparas.

I minut 87 gjorde Edmond Tasimder sitt fjärde mål i matchen framspelad av inbytte Rasmus Vångendal. Två minuter senare bjöd Eddie igen när ”Vången” spikade slutresultatet 9-0.

Alla mål såg i princip likadan ut. De kom efter instick eller inspel. Det var inga skott i krysset utan enkla mål överlag.

– Det är svårt att driva på och verkligen spela när det är avgjort så tidigt. Det blir lite för mycket klackar, skarvar och något ofokuserat men det får man ha förståelse för.

– Det var nästan skönt att det inte blev fler mål. 9-0 är ju pinsamt redan det. Det hade kunnat bli 20-0…, fortsätter Wahlund.

LFK-tränaren var nöjd med 7-0 i paus men individuellt var det ingen som direkt behövde förta sig. Det var en stabil insats överlag.

I kommande match mot Åsa är lagkaptenen Lucas Ragnarsson åter efter avstängning. LFK förlorade mot Åsa i premiären och har revansch att utkräva.

– Vi hade inte fått ihop det i premiären. Nu är vi ett annat lag. Det blir förhoppningsvis en bra och rolig match att spela. Vi ska se till att det inte blir en tredje torsk på hemmaplan, avslutar Wahlund.