Klik venligst
SPORT 2023-11-17 KL. 15:29

LFK förstärker med ex-HBK:are

Av Johan W Jönsson

Förra våren tillhörde han Halmstads BK:s A-trupp. Nu har Oscar Murro anslutit till Laholms FK. Ytterforwarden har tränat med LFK sedan i höstas.
– En spännande spelare och en härlig kille, säger LFK-tränare Joseph Wahlund.

LFK förstärker med ex-HBK:are
Tränare Joseph Wahlund och Laholms FK:s första nyförvärv inför säsongen 2024: Oscar Murro från Tvååkers IF. Foto: LFK

21-åringen tog sig hela vägen upp i Halmstads BK:s A-trupp. Kortidskontraktet förlängdes dock inte av HBK förra sommaren och då tog Murro klivet över till Tvååkers IF i division 1.

– Han hann inte vara där särskilt länge innan han skadade sig. Han hade problem med baksidan och det gick upp i ryggen. Men nu ska det vara okej, säger Wahlund.

Under rehabtiden i höstas tränade Oscar med LFK och nu tillhör han även division 2-klubben på papper. Murro har redan hunnit göra avtryck i Laholm.

– Han är duktig en mot en, han är teknisk, kvick och målfarlig. Det är en lojal och trevlig kille som har smält in väldigt bra i gruppen under hösten, säger Wahlund.

Varför har han valt LFK?

– Jag har varit lite i kontakt med hans pappa och lillebror tidigare genom mitt tränaruppdrag i HBK. Det och att han känner flera spelare samt att det är ”rätt nivå” spelar säkert in.

Murro kan ses som en ersättare till Henrik Johansson som lockats över till LFK:s seriekonkurrent BK Astrio. Samma klubb som ratade ”Henke” inför den här säsongen.

LFK:s dåvarande tränare Jonas Axeldal häpnade över att Astrio tackat nej och tog emot Johansson med öppna armar. Han har också varit mycket bra i LFK.

– Jättetråkigt att han lämnar för ett lag i samma division. Det är en smart och duktig spelare. Men han är inte oersättlig. Det fungerar bättre för honom att spela i Astrio rent logistiskt.

Albin Pettersson (Lilla Tjärby), Samuel Wiberg (Leikin), Drilon Cakolli (Centern) och Filip Malmberg (egna leden) har testat i LFK under veckan.

– Det har varit en bra första träningsvecka. Vi är i princip där vi var när vi gick på uppehåll. Alla fyra som testat har gjort det bra och vi håller kontakten, säger Wahlund.

Ingen av dem är avfärdad men under kommande veckor ska det komma lite andra spelare och testa med LFK. Bland annat en mittback från Ljungby med förflutet i Värnamo.

– Det är förvånansvärt lugnt i truppen. Det är 19 utespelare som sagt ja och jag hoppas att vi kan bli 22 utespelare totalt med en mittback, en innermittfältare och en offensiv spelare till.

Henrik Johansson lämnar LFK för serierivalen BK Astrio, som ratade honom inför den här säsongen. Foto: Johan W Jönsson/arkiv