Klik venligst
SPORT 2023-10-23 KL. 14:36

LFK föll mot Hittarp – Wahlund stannar

Av Johan W Jönsson

Laholm lyckads inte förlänga den förlustfria sviten. I den avslutande matchen mot bottenstridande Hittarp blev det förlust med 3-1 sedan LFK haft ledningen med 1-0. Tränaren Joseph Wahlund hade redan inför matchen valt att skriva på för en ny säsong som tränare i klubben.
– Jag gör det lika mycket för min egen utvecklings skull som för föreningens skull. Jag tror att det blir bra med kontinuitet och att det gått bra är skitkul!, säger succétränaren.

LFK föll mot Hittarp – Wahlund stannar
Simon Palmkvist var pigg i den avslutande matchen mot Hittarp. Han fixade straffen som innebar 1-0. Bottenstridande Hittarp vände dock till 3-1-seger. Foto: Johan W Jönson/arkiv

Redan när han kom som nygammal tränare i somras öppnade han för en fortsättning även efter innevarande säsong. Men familjen, klubben och spelarna ska så klart också vilja.

– Det har gjorts en enkät bland spelarna och att jag har dem bakom mig gör att jag tycker att det är värt att fortsätta. Det är viktigt för mig, säger Wahlund som förlängt med ett år.

LFK tog ledningen mot Hittarp med 1-0 sedan Simon Palmkvist runnit igenom och fixat en straff som Gjenis Zeqiri satte i nät. Laholm var det bättre laget i första halvlek.

– Vi var helt överlägsna i första och hade massor av målchanser. Men planen var bedrövlig och det gynnar lag som bankar långt och jobbar på andrabollar, säger Wahlund.

LFK släppte in 1-1 innan paus efter ett bolltapp. Även Hittarps tvåa direkt efter paus samt trean efter timmen spelad kom sedan LFK tappat boll. Albion Abaz gjorde hattrick för Hittarp.

– Vi försöker spela men Hittarp straffade oss. Det är en del av fotbollen och de gjorde helt rätt. Det var bra gjort av dem att vända efter att ha legat under och varit helt utspelade.

– Jag tyckte att Hittarp tog över i andra, såväl chansmässigt som spelmässigt, delvis. Så det var inte orättvist att de vann. Men vi borde avgjort matchen i första.

Wahlund gjorde fyra byten i andra halvlek och gick ner på en trebackslinje för att försöka skapa liv i matchen men utdelningen uteblev och Hittarp vann och är därför klart för kval.

Saknades det sista lilla för att ta poäng i den här matchen?

– Jag var inte omotiverad till att ta tre poäng. Jag hade samma uppladdning som vanligt. Men jag vet hur det kan vara som spelare i slutet av en säsong när man inte har något att spela för.

Joseph Wahlund blir kvar som tränare i LFK även över nästa säsong. Han har gjort succé sedan han tog över i somras. I hösttabellen blev Laholm tvåa. Foto: Johan W Jönsson

Simon Palmkvist var pigg och gjorde en bra första halvlek men tvingades utgå i paus med nacksmärtor. I övrigt var det ingen som utmärkte sig i LFK denna gång.

När Wahlund tog över laget i somras låg Laholm på nedflyttningsplats. I sluttabellen hamnade laget mitt i tabellen på en sjundeplats.

Onsala vann serien före Västra Frölunda, som får kvala till division 1. Laholm slutade tvåa i hösttabellen bakom just seriesegrande Onsala.

– Att det gått bra är så klart skitkul! Det gör allt så mycket lättare och vi får arbetsro. Saker har satt sig och majoriteten av spelarna stannar. Dessutom är vi attraktiva för duktiga spelare utifrån.

Har du inte haft andra erbjudanden?

– Det är aldrig någon som hör av sig, på gott och ont. Jag vet inte vad jag vill med min karriär, vet inte ens om man ska kalla det karriär. Jag vill ha hjärtat med och går igång när jag känner saker.

LFK börjar träna igen den 13 november och håller sedan igång tre eller fyra veckor med tre pass per vecka. Wahlund hoppas sätta truppen så tidigt som möjligt.

Såväl Viggo Dahl som Stefan Radovanovic bor i Göteborg. Därför är det tveksamt om de spelar vidare i LFK. Dessutom missar Adam Johansson försäsongen på grund av säsongande i fjällen.

– En mittback är prio ett och där har jag ett par krokar ute. Annars är det laholmskillar. Gärna en ytterforward. Att få in någon laholmare på en vinge hade varit bra, säger Wahlund.

Något drömförvärv?

– Melvin Sjöland hade varit världens dröm. Men han är för bra för division 2, så det är mer en dröm än realistiskt. Det är om han vill göra en nystart och hjälpa oss att bli ett topplag.

LFK:s lag mot Hittarp (4-3-3):

Max Johnsson -

Adam Johansson, Herman Johansson, Jonatan Falk, Nils Hedström -

Besnik Callaku, Zemri Callaku, Lucas Ragnarsson (K) -

Adam Vernersson, Gjenis Zeqiri, Simon Palmkvist

Amadeus Bäckman (mv), Viggo Dahl, Jonathan Wadensten, Jakob Larsson, Hasanen Nazar

Joseph Wahlunds drömspelare Melvin Sjöland. Han tillhör HBK:s A-trupp och har gjort allsvensk debut i år. Parallellt är han utlånad till Tvååkers IF i division 1 i matchspel. Foto: Bildbyrån