SPORT 2021-11-08 KL. 18:58

LFK föll med uddamålet i Hallandsderbyt

Det blev inga poäng för Laholms FK i Hallandsderbyt mot Stafsinge IF. Falkenbergarna vann med 3-2. “Prestationen var tillräckligt bra för att nå poäng men vi kan inte vara nöjda med att släppa in tre mål”, säger LFK:s tränare Joseph Wahlund.

LFK föll med uddamålet i Hallandsderbyt
Adam Vernersson gjorde ett av LFK:s mål mot Stafsinge och var duktig på innermittfältet. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Lagkaptenen Lucas Ragnarsson saknades på grund av avstängning. Endrit Mazreku var dock åter efter avstängning och klev in i elvan tillsammans med Hasanen Nazar och Edvin Mattsson. Detta då även Otto Nilsson (fot) och Rasmus Lundgren (huvud) saknades på grund av skador.
– Rasmus ådrog sig en lättare hjärnskakning mot Råå men kan börja träna igen nu och ska vara redo till nästa match, säger Wahlund.

LFK inledde matchen mot Stafsinge bra men åkte på två tidiga baklängesmål efter bolltapp respektive inkast och markeringsmiss. Hemmaledning med 2-0 redan efter 13 minuters spel.
– Det var slarvigt och det tog en stund innan vi kom tillbaka efter den kallduschen. Men vi jobbade in oss i matchen och lyckades få in en reducering.

Adam Johansson bröt bollen och spelade fram Albin Branting. Den kvicke yttern sprintade ifrån, avslutade och på returen skickade Adam Vernersson in 1-2 efter halvtimmen spelad. LFK hade en bra kvitteringschans innan paus när Adam Vernersson hittade in till Hasanen Nazar framför mål men en back hann emellan och det öppna läget rann ut i sanden.
– Det mesta av spelet var förlagt till Stafsinges planhalva men vi skapade inte så mycket mer än några hörnor som aldrig blev riktigt farliga.


Jacob Borgstrand var bäst på plan när LFK föll med uddamålet mot Stafsinge. Foto: Johan W Jönsson/arkiv


I andra halvlek fortsatte LFK att ligga på för en utjämning och det saknades inte möjligheter. Inbytte Rasmus Vångendal hade två bra försök på nick.
Albin Branting missade ett friläge och Stefan Radovanovic fick inte in bollen på två chanser efter frispark.
Simon Palmqvist hade en möjlighet efter inlägg men fick inte ordning på bollen framför mål och Adam Vernersson hade ett volleyskott strax utanför mål.
Trots det var det hemmalaget som utökade till 3-1 i minut 70 efter ett LFK-uppspel, bolltapp och omställning.
– Det var typ deras enda anfall i andra halvlek. Det kändes riktigt trist och onödigt att släppa in det målet, säger Wahlund.

Fem minuter senare fick LFK ny kontakt då Stefan Radovanovic stötte in en frispark från Nils Hedström till 2-3 men någon kvittering blev det aldrig.
– Man vill så klart aldrig förlora men man grämer sig inte så mycket. Vi ger bort för mycket mål. Vi skulle kunna spela enklare med mindre risk men det är utvecklande att spela fotboll.

– Att släppa in tre mål är jag så klart inte nöjd med. Men prestationen är tillräckligt bra för att vi ska få med oss poäng.

Adam Vernersson på innermittfältet och Jacob Borgstrand som högerback var LFK:s främsta aktörer i matchen.
– Jacob var bäst på plan, berömmer Wahlund.

LFK är femma i tabellen med två matcher kvar att spela. Hittarps IK säkrade seriesegern i och med 7-0-segern mot Ljungby.

I kommande match väntar derby mot Halmia för LFK hemma på Glänninge Park.
– Det ser vi fram emot, avslutar Joseph Wahlund.

Text & Foto: Johan W Jönsson