SPORT 2022-05-30 KL. 18:06

LFK föll knappt i seriefinalen

Av Johan W Jönsson

Laholms FK förlorade seriefinalen mot Vinbergs IF med 1-0 efter samma siffror i paus. Det var en jämn match där LFK aldrig lyckades sätta pricken över i. ”Vi gör en till stora delar bra match. Det är det sista lilla som saknas bara”, säger LFK:s tränare Joseph Wahlund.

LFK föll knappt i seriefinalen
Lucas Ragnarsson får på ett fräsande volleyskott som Vinbergs målvakt klarar. Seriefinalen slutade 1-0 till Vinberg. Foto: Johan W Jönsson

Förutsättningarna var fina med vackert väder och mycket publik när det vankades seriefinal mellan ettan LFK och tvåan Vinberg på Glänninge Park.

– Det är jämnt hela tiden i princip. Vi är lite bättre spelmässigt och försöker spela oss upp lagdel för lagdel medan de slår långt och inte använder mittfältet alls, säger Wahlund.

LFK förde spelet fram till Vinbergs mål efter halvtimmen spelad. De tydliga målchanserna lös dock med sin frånvaro.

– Vi fick aldrig riktigt momentum. När man gör mål får man energi och i och med att vi inte fick in bollen fick vi aldrig det där riktiga flytet i spelet, säger Wahlund.

Vinbergs mål var synnerligen snöpligt för LFK. Stefan Radovanovic spelade hem bollen till Rasmus Lundgren. Kulan studsade, Lundgren fick den för långt ifrån sig och en gäst snodde den.

– De tar bollen och rullar in den i öppet mål. Sådant händer på plan hela tiden. Men när en målvakt och back gör det syns det. Rasmus har räddat oss så många gånger…

Efter målet drog Vinberg sig tillbaka ännu mer och satsade på kontringar. Rasmus Lundgren revancherade sig då han nöp ett friläge efter en omställning.

– Vi fick lite energi av den räddningen. Vi vaknade till och slutade slarva. Vi skapade möjligheter att hitta avgörande lägen.

Edmond Tasimder hade en chans från höger där målvakten klarade och Hamodi Wasmy ett från vänster där han kanske borde spelat Adam Vernersson på bortre istället för att avsluta själv.

Besnik Callaku hade en bra nick och Olle Johansson ett skott som målvakten i bortakassen lyfte över sin målbur.


Olle Johansson på LFK:s innermittfält var bäst på plan. Foto: Johan W Jönsson


– Vi hade halvchanser utan att ha någon hundraprocentig möjlighet. Vi gick ändå till pausvila med gott mod. Det var inte nedstämt i halvtid.

I andra halvlek var det långa stunder spel på Vinbergs planhalva och en jakt på kvittering för LFK:s del. Det fanns möjligheter för Vinberg att kontra in 2-0 men LFK:arna jobbade hem bra.

LFK borde fått spela med en man mer stora delar av halvleken. Att domaren inte visade upp det röda kortet när Hamodi Wasmy blev nedsparkad ren mot mål ifrågasattes av många runt planen.

LFK satsade mer och mer framåt och på slutet hade hemmalaget fyra eller till och med fem anfallare. Vinbergs mittförsvar var dock bra i matchen och höll tätt tillsammans med sin keeper.

Både Olle Johansson och Nils Hedström sköt tätt över. Lucas Ragnarsson nickade också över efter långt inkast av Adam Johansson.

Den stora kvitteringschansen för LFK kom i matchminut 89. Lucas Ragnarsson nöp till på volley men Vinberg målvakt stod för matchens prestation när han klarade avslutet.

– Vinberg hade varit nöjda med 0-0. Det märkte man från början. De var väldigt försvarsinriktade sedan de släppt in två sena mål i matchen innan.

– Jag är nöjd med vår prestation. En väl genomförd match mot ett lag som egentligen ska springa igenom den här serien. Vi står upp bra mot de bättre lagen.

Olle Johansson var planens främsta aktör från LFK:s centrala mittfält. Överlag sprang LFK:arna mycket och gjorde bra ifrån sig.

I kommande match väntar Jonas Axeldal-tränade Vejby IF på bortaplan. Det är ett lag LFK inte haft helt enkelt för.

– Det är ett boogie-team. Vi vann där för två år sedan utan att spela bra och förlorade i fjol trots att vi spelade bra. Det kan gå hur som helst. Det gäller att vi har en bra dag.

Vejby ligger tia i tabellen som toppas av trion Vinberg, LFK och Åsa. Alla på 19 poäng. Vejby har tio pinnar.