Klik venligst
SPORT 2023-03-20 KL. 14:39

LFK föll klart mot lag som kvalade till Superettan

Av Johan W Jönsson

Falkenbergs FF spås bli ett topplag i division 1 även i år. En tuff uppgift för nyblivna division 2-laget Laholms FK. Det blev också klara siffror i FFF:s favör. Matchen slutade 5-1 (2-0). Med tanke på motståndet var ändå LFK:s tränare Jonas Axeldal ganska nöjd.
– Försvarar vi oss så här får många division 2-lag nog svårt att göra mål på oss, säger han.

LFK föll klart mot lag som kvalade till Superettan
Nils Hedström stod för förarbetet till LFK:s mål mot Falkenberg. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Det var ett decimerat Laholm, utan flera potentiella startspelare, som åkte till Falkenberg för att spela mot stadens lag FFF. De gultröjade kvalade till Superettan i fjol.

– Det är aldrig roligt att få stryk med några bollar men det finns ändå saker som vi gör bra under matchen. Vi försvarar oss ganska väl, säger Axeldal.

Men så fort LFK tappade lite fokus var Falkenberg inte sena att utnyttja det. Så mycket kvalitet fanns i motståndarlaget att de inte behövde bjudas på särskilt mycket.

– Försvarar vi os som vi gjorde nu får många division 2-lag svårt att göra mål på oss. Sedan ska vi ha samma disciplin även när vi möter mindre namnstarka lag.

Falkenberg hade
mycket boll matchen igenom och ledde med 2-0 i paus. Hemmalaget fick ett par enkla mål men LFK skyddade också sitt mål på ett bra sätt många gånger.

– Som helhet är jag ändå hyfsat nöjd. Vissa mål vi släpper in agerar vi dåligt vid. Sedan är det andra situationer där vi agerar väldigt bra, säger Jonas.

LFK saknade Filip Larsson, Zemri Callaku, Besnik Callaku, Henrik Johansson, Gjenis Zeqiri och Lucas Ragnarsson. Namnkunniga spelare på frånvarolistan alltså.

– Det kan ju mycket väl vara så att vi startar en division 2-match med samma lag som nu. Men just för att möta Falkenberg saknade vi kanske lite för många spelare.

Även om Falkenberg var det spelförande laget så stack LFK upp emellanåt. Edmond Tasimder hade ett stort läge som han brände.

Hemmalaget gick upp till 4-0 efter timmen spelad. Jonathan Wadensten reducerade till 1-4 på nick efter snyggt förarbete av Nils Hedström.

– Ett fint mål. Vi vann bollen högt upp i banan. Nisse snurrade upp två av deras spelare och lyfte in bollen där Jonathan sig sin spelare och nickade in den. Ett kvalitetsmål.

Mot slutet gjorde Falkenberg även 5-1 på frispark. Det blev slutresultatet. Överlag tyckte tränare Axeldal att hans lag stod upp ganska väl.

– Wadensten hade en hög nivå i matchen och visade en enorm vilja. Han håller inte igen utan kör med gasen i botten hela tiden. Så han får plus i kanten, säger Axeldal.

Nu återstår blott en match innan division 2-premiären borta mot IK Tord. Halmstads BK U19 står för motståndet i den matchen.

– Vi ska även spela mot Åsa i DM innan det. Vi kommer använda en del spelare från A-truppen i den matchen. Är truppen frisk har vi många spelare, säger Axeldal.

De som var frånvarande mot Falkenberg var krassliga, sjuka eller hade känning. Samtliga är aktuella för spel till kommande matcher, inklusive kapten Lucas Ragnarsson.

Målvakten Petter Andersson som drabbades av en hjärnskakning mot HBK U21 ska börja med lättare målvaktsträning. Blir det inga bakslag är han snart i full träning.

LFK:s lag mot FFF (4-1-4-1):


Max Johnsson -
Lirak Cakolli, Herman Johansson (K), Viggo Dahl, Nils Hedström -
Jonatan Falk -
Jakob Larsson, Theo Svensson, Jonathan Wadensten, Hamodi Wasmy -
Edmond Tasimder

Avbytare: Arber Nikiqi, Ali Arabzada, Harry Nilsson, Simon Palmqvist, Ludvig Larsson