Klik venligst
SPORT 2022-09-19 KL. 16:09

LFK föll i målrik och märklig match

Av Johan W Jönsson

Laholms FK:s damer förlorade med 9-4 (!) mot Eskilsminne. Trots en mindre bra insats hade Laholm faktiskt kontakt med Eskilsminne ända fram till slutet då de vitsvarta chansade och släppte in tre sena mål. ”Vi är med men ändå inte” säger LFK-tränare Peter Åberg.

LFK föll i målrik och märklig match
Isabelle Axeldal gjorde ett av LFK:s fyra mål mot Eskilsminne. Hon, lillasyster Ida och den från start debuterande Alva Johansson kvitterade ut högst betyg i LFK efter matchen. Foto: arkivbild

Eskilsminne är trea i tabellen och en tuff motståndare. LFK har dock visat prov på god form under hösten och tänkte inte ge sig frivilligt. Det blev dock en olycklig start på matchen.

Redan efter tio minuters spel ledde Eskil med 2-0 efter ett långskott och ett självmål efter hörna. Gästerna fick så klart mycket energi av målen och gav inte LFK mycket utrymme.

– Vår självkänsla sjönk och det kändes som att vi var lite tagna av stundens allvar. Vi gör ingen bra första halvlek överhuvudtaget, säger Åberg.

Eskilsminne gjorde även 3-0 innan LFK lyckades få in en boll till 1-3 strax innan paus. Maja Ljungberg spelade fram Julia Olsson som satte dit bollen.

– Vi tar oss samman och får till en reducering. Vi fastnade mycket i uppspelsfasen och förlorade mycket närkamper. Ingen lyckad första!, kommenterar Åberg.

Inga ändringar i paus men LFK försökte flytta fram laget och presspelet i inledningen av andra. Det kom också en snabb reducering genom Maja Ljungberg. Alva Johansson assisterade.

– Helt plötsligt är det 2-3 och vi är med i matchen. Det kändes ganska märkligt med tanke på hur det sett ut på planen.

Eskilsminne gjorde 4-2 efter 55 minuter och 5-2 efter timmen spelad. Alva Johansson reducerade till 3-5 på retur sedan först Isabelle Axeldal avslutat och sedan Julia Olsson.

– De sex sista målen vi släpper in är på någon form av fast situation. Vi försvarar oss individuellt istället för som ett lag och kommer till korta gentemot Eskil.

– Dryga 20 minuter kvar och vi har gjort tre mål på hemmaplan. Men tyvärr så gäckar försvarsspelet oss den här dagen, fortsätter Åberg.

Eskil utökade till 6-3 sedan LFK gått bort sig individuellt på nytt. Laholm bet sig dock kvar och reducerade till 4-6 på straff. Ida Axeldal blev fälld och Isabelle Axeldal satte straffen.

– Vi är med men ändå inte. Klockan hade tickat upp till 86 minuter och Eskil hade haft fler chanser. Vi chansade lite och gick ner på trebackslinje.

LFK fick en bra chans men målvakten klarade Isabelle Axeldals avslut. Eskilsminne gjorde tre mål under de avslutande minuterna. Slutresultatet 9-4 spikades på straff i minut 92.

– Luften gick ur oss när de gjorde 7-4. Sett till målskillnaden var det kanske onödigt men vi ville chansa och gå för det. Sedan blev siffrorna blev lite stora.

– Gör man fyra mål på hemmaplan vill man gärna ha poäng med sig.

Flicklagsspelaren Alva Johansson gjorde debut från start och var ett orosmoment för Eskilsminne med sin fart. Hon noterades för ett mål och en assist och kvitterade ut högt betyg.

– Forwardstrion med systrarna Axeldal och Alva kommer undan med godkänt betyg. Det var inte lätt då de inte fick mycket att jobba på med den var delaktiga i fyra mål.

Det blir svårt att nå sjätteplatsen som innebär kval för fortsatt division 1-status. Det är fem poäng upp med tre matcher kvar att spela.

– Vi behöver lite hjälp. Nu spelar vi på söndag nästa gång och resten spelar på lördag. Så vi får avvakta och se om vi har resultaten med oss.

LFK möter i tur och ordning Astrio borta, tvåan Södra Sandby hemma och bottenlaget Färjestaden borta.

Till mötet med Astrio är Milly Göstasson och Felicia Olsen tillbaka i spel. Kanske också Linnea Nilsson som ska börja träna lätt efter cykelolyckan hon var med om.