SPORT 2023-05-15 KL. 18:15

LFK föll efter sent avgörande

Av Johan W Jönsson

Det blev en tung förlust för Laholms FK i bortamatchen mot bottenlaget Sävedalen. Hemmalaget vann med 2-0. Båda målen föll på stopptid.
– Lika roligt som det är att avgöra sent, lika tråkigt är det att åka på en sådan här förlust, konstaterar tränare Jonas Axeldal.

LFK föll efter sent avgörande
Lirak Cakolli gjorde en ny bra match som vänsterback i LFK och hade bland annat ett fräsande skott som dock gick rakt på målvakten. Foto: Halmstadsport/arkiv

Extra tung var förlusten då LFK var det bättre laget sett över 90 minuter. Det utan att på något sätt stå för någon topprestation. Varken sett till inställning eller spel.

– Vi kom inte upp i den nivån jag hoppades att vi skulle göra. Då hade vi vunnit den här matchen. Vi löpte inte lika mycket som vi brukar göra, säger Axeldal.

Första halvlek var en ganska jämn tillställning spelmässigt. LFK har fortsatt svårt i sitt anfallsspel och fick inga längre sekvenser med boll på offensiv planhalva.

– När vi väl får ihop det så skapar vi chanser. I första halvlek hamnade vi lite låg i vårt presspel. Det borde jag kanske justerat tidigare, säger Axeldal självkritiskt.

LFK hade några bra chanser men det var främst genom avslut utanför straffområdet. Lirak Cakolli och Nils Hedström hade två bra skottförsök var.

Närmast var Henrik Johansson. Hans avslut slog oturligt i ribban. Där var det nära att LFK gjorde 1-0. Sävedalen hade inga tydliga målchanser.

I andra halvlek hade LFK kommandot och bollen var mest på Sävedalens planhalva. LFK vann mycket boll men skänkte också bort många bollar till motståndarna.

– Vårt dilemma är att vi inte riktigt har den kvaliteten att vi kan behålla bollen inom laget och skapa målchanser på motståndarna, säger LFK-tränaren.

I minut 92 gjorde Sävedalen 1-0 efter en snabb frispark på mittplan. Det var ingen i bortalaget som fann sig och ställde sig i vägen när frisparken slogs.

– Då hade vi inte hamnat i det dilemmat. Samtidigt är vi på plats och är tio mot tre vid eget straffområde. Ändå snubbar de fram bollen till ett friläge.

LFK tryckte på för en utjämning men då gjorde Sävedalen också 2-0 sedan en LFK:are slagit ett hål i luften. Bollen gick istället fram till ett friläge och Anton Salihu gjorde sitt andra mål.

– Det var stundtals bra och stundtals mindre bra. Vi har inte riktigt den kvaliteten som krävs. Det är stabilt men vi skulle definitivt kunnat prestera bättre.

Innermittfältaren Zemri Callaku och vänsterbacken Lirak Cakolli är i bra form och kvitterade på nytt ut högt betyg.

Gjenis Zeqiri var avstängd efter sitt röda kort i förra matchen. Dom förväntas komma i veckan. Glädjande för LFK var att Jonathan Wadensten och Adam Vernersson var tillbaka i spel.

– Jonte har en bit kvar men var redo för ett inhopp efter sina knäbekymmer. Även om Adam varit borta (säsongat i fjällen) så ser han bra ut. Det är en bolltrygg spelare, säger Axeldal.

LFK är fortfarande på säker mark i tabellen men lagom bakom närmade sig i och med förlusten.

LFK:s lag mot Sävedalen (4-1-4-1):

Max Johnsson -
Filip Larsson, Herman Johansson, Nils Hedström, Lira Cakolli -
Zemri Callaku -
Ludvig Larsson, Besnik Callaku, Lucas Ragnarsson (K), Henrik Johansson -
Edmond Tasimder

Avbytare: Petter Andersson (mv), Jonatan Falk, Adam Johansson, Viggo Dahl, Simon Palmkvist, Adam Vernersson, Jonathan Wadensten

Johan W Jönsson