SPORT 2022-06-07 KL. 12:13

LFK fick revansch mot Vejby – borde vunnit större

Av Johan W Jönsson

Förra året kammade Laholms FK noll mot Vejby IF. Nu blev det seger med 2-1 efter ledning 1-0 i paus mot det Jonas Axeldal-tränade gänget. ”Vi borde vunnit med större siffror men det spelar absolut ingen roll så länge vi vinner”, säger tränare Joseph Wahlund.

LFK fick revansch mot Vejby – borde vunnit större
Ludvig Larsson stod för ett piggt inhopp in LFK och hade stor del i att matchen mot Vejby vände tillbaka till Laholms fördel. Nu tar han studenten och missar kommande match. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Till matchen saknades avstängde Besnik Callaku och skadade Stefan Radovanovic. In i deras ställe kom Teo Svensson och Viggo Dahl.

– Det skiljer inte så mycket på spelarna och det var ändå läge för lite rotation. Teo och Viggo kom in och gjorde det bra, säger Wahlund.

Hamodi Wasmy och Rasmus Lundgren hade varit krassliga i veckan och inledde på bänken till förmån för Simon Palmkvist och Max Johnsson.

LFK inledde matchen på ett bra sätt och var nära att ta ledningen direkt men Adam Vernerssons avslut på den bakre stolpen räddades av Vejbys målvakt.

– Vi har allt första kvarten. Vi trummar på och hotar i djupled bakom deras trebackslinje hela tiden. Det var väldigt rättvist när 1-0 kom, säger Joseph.

Nils Hedström som även spelade fram Vernersson i inledningen hittade in med en boll som Edmond Tasimder nickade i mål. Det var ”Eddies” femte mål för säsongen.

Spelet jämnade ut sig och Vejby fick mer att säga till om. Dock utan att skapa några målchanser. Max Johnsson i LFK-kassen behövde inte göra någon räddning i första halvlek.

– Vi fick inte riktigt till det tekniskt. Vi slog bort en del bollar och hade lite dåliga mottagningar. Det berodde nog mest på planen. Taktiskt var det hundraprocentigt.

Spelet var ändå oftast på Vejbys planhalva och Edmond Tasimder hade ett bra skott utifrån och Simon Palmkvist ett fint läge efter inlägg där han inte fick träff på bollen.

– I pausen ville jag att koncentrationen skulle bli lite bättre och att vi skulle ta två tillslag istället för ett när bollen studsade, säger Wahlund som ersatte en hängig Simon Palmkvist med Hamodi Wasmy.

Vejby fick en bra start på andra halvlek med ett tidigt kvitteringsmål efter en omställning. LFK tappade boll högt upp på högerkanten

– Ett riktigt skitmål där vi har bollen under kontroll. Vi slår bort bollen och den rinner mellan fyra man till ett friläge som de sätter dit i bortre.

Efter målet höjde Vejby sig, blev mer aggressiva och hade mer boll men LFK:s försvar var tryggt och släppte inte till några chanser.

Ludvig Larsson kom in i minut 63 och tillförde välkommen energi i LFK. Han har varit pigg i B-laget och har stått för flera starka inhopp i A-laget.

– Vi tog över igen och Ludde var otroligt bra. Han tog för sig och utmanade med sin speed. Han har spetskvaliteter. Hotet han utgjorde är en del i att matchen vände tillbaka till vår fördel.

Ludvig frispelade
Edmond Tasimder vars avslut räddades av hemmakeepern. Samma Ludvig spelade fram Eddie igen som spelade vidare till Olle Johansson som inte fick träff på avslutet.

Efter knappa 70 minuters spel gjorde LFK 2-1. Ludvig Larsson spelade loss Lucas Ragnarsson som hittade Edmond Tasimder som tog med bollen och gav Hamodi Wasmy öppet mål.

LFK hade lägen att avgöra matchen definitivt men samtidigt chansade Vejby och trycke mycket längre bollar. Mot slutet av matchen tvingades Max Johnsson till en riktigt bra räddning.

– Jag är väldigt nöjd med tre poäng. Vi förlorade ju bägge matcherna mot Vejby i fjol. Vilket vi inte borde gjort, säger Wahlund.

Högst betyg efter matchen kvitterade mittbacken Viggo Dahl och inhopparen Ludvig Larsson ut. Den sistnämnda missar kommande match mot Ytterby då han tar studenten.

LFK är i delad serieledning med Vinberg. Båda lagen har 22 poäng. Halmia slog Åsa och ligger två poäng bakom. Efter matchen mot Ytterby vänder serien för LFK.