SPORT 2022-06-24 KL. 00:47

LFK fick fin revansch på Åsa IF

Av Johan W Jönsson

Laholms FK föll mot Åsa i seriepremiären. Nu var det ett annat LFK som kom ut och tog en klar och rättvis seger i Hallandsderbyt. Matchen slutade 4-1 (2-1). ”Vi hade inte alla pusselbitar på plats när vi mötte dem sist. Nu var vi outstanding”, myser LFK:s tränare Joseph Wahlund.

LFK fick fin revansch på Åsa IF
Edmond Tasimder gjorde två mål när LFK besegrade Åsa IF med 4-1. Foto: Johan W Jönsson

– Vi sprang, vi vann dueller, vågade spela fotboll och vi utnyttjade Åsas ganska svaga defensiv på ett bra sätt, sammanfattade Wahlund vidare.

LFK vann mittfältskampen och erövrade mycket boll. Hemmalaget tog ledningen efter 20 minuters spel. Lucas Ragnarsson spelade fram Adam Vernersson som fintade och slog in bollen till 1-0.

Tre minuter senare utökade Tasimder till 2-0 då han rakade in ett inspel från Hamodi Wasmy sedan bollen touchat en Åsaspelare. LFK hade bud på 3-0 men det vinkades tveksamt för offside.

Efter en bra första halvtimme av LFK tappade hemmalaget fart. Åsas notoriske målskytt Anton Millesson gjorde 1-2 på nick efter hörna på Åsas första målchans och anfallarens typ första bolltouch.

Det var mycket nära att gästerna även kontrade in 2-2 strax före paus men då klev Max Johnsson fram och gjorde en synnerligen viktig räddning.

Åsa kom ut och sprang mycket i inledningen av andra men det var LFK som utökade till 3-1 när Edmond Tasimder åter höll sig framme efter frispelning av Nils Hedström.

Minuter efter gjorde Lucas Ragnarsson matchens vackraste mål när han sköt upp 4-1 i krysset framklackad av Tasimder. Kanske var det säsongens snyggaste LFK-mål hittills.

Åsa var ett slaget lag men LFK fortsatte att driva på och gå för ytterligare mål. Ett par bollar slank tätt utanför och inhopparen Rasmus Vångendal hade en nick i stolpen.

– Jag tycker att vi är helt överlägsna. I andra halvlek är det utklassning. Men det är klart, hade de fått 2-2 i slutet av första så vet man inte. Viktig räddning av Max där.

– Vi sa inför matchen att vi skulle göra årets prestation hittills så att Åsa inte skulle bli ett bogey-team som Vejby blev förra året. Vi är ett bättre lag än Åsa och det visade vi.

I ett starkt LFK stack Edmond Tasimder ut med sina två mål och löpningar både offensivt och defensivt. Sex mål på två matcher vittnar om målform.

– Det går inte att ge någon dåligt betyg. Jag tycker att prestationen är bra både offensivt och defensivt under hela matchen. Framförallt i andra halvlek. Jag är nöjd!

I kommande match väntar IS Halmia på hemmaplan. Mötet på Örjans vall slutade oavgjort. Rasmus Lundgren har skadat revbenen och lär missa även den matchen.

– Max har gjort det jättebra när han har stått. Han har vunnit alla sina matcher och bara släppt in två mål. Vi har två bra målvakter, säger Wahlund.


Edmond Tasimder har gjort elva mål hittills under säsongen. Foto: Johan W Jönsson