Klik venligst
SPORT 2023-05-31 KL. 06:02

Laholms juniorlag kvalificerade för SM

Av Johan W Jönsson

Vid voltigetävlingarna i Billdal fanns sista möjligheten av tre att kvala till Svenska- och Nordiska mästerskapen i sommar. Laholms oprövade juniorlag tog chansen. Det gjorde likaså Mira Rydberg och Linn Henriksson. Sedan tidigare var ytterligare tre laholmare kvalade till SM och NM.

Laholms juniorlag kvalificerade för SM
Laholms juniorlag gjorde sin andra tävling i svår klass men lyckades ändå kvala sig till SM och NM som äger rum i sommar. Foto: Maria Albjär

Laholms juniorlag debuterade i svår klass så sent som i april i år. Tävlingen i Billdal var lagets blott andra i svår klass. Trots det lyckades man nå kvalpoängen.

– Lagets utveckling är verkligen lovande. Nu ska vi hårdträna och slipa detaljer fram till SM, säger lagets tränare Maria Albjär.

I laget ingår Linn Henriksson, Noelle Andreasson, Livia Nilsson, Li Albjär, Thea Hallberg och Elsa Almryd.

Mira Rydberg och Linn Henriksson startade individuelt. De hade som mål att nå kvalpoängen till mästerskapen och det målet infriades under tävlingen.

Såväl laget som Mira och Linn startade på Laholms RF:s häst Corsaro V. Linförare var i båda fallen Jeanette Henriksson. Hon gör ett eminent jobb, tycker tränare Maria.

– Jeanette är helt ny i sin roll och startade som linförare så sent som i höstas. Nettan och Corre har på kort tid blivit ett superstarkt team som höjer laget med fina poäng vid varje tävling.

Sedan tidigare har även Jasmine Jacobsen, Amalia Glimmerhav och Emmely Schmidt Johansson kvalat. Även dessa startade på tävlingen i Billdal med fina resultat.

Laholms seniorlag var också kvalade till SM men en oturlig skada på hästen Calle sätter dessvärre stopp för möjligheten att försvara förra årets SM-silver.  

Svenska och Nordiska mästerskapen hålls i Uppsala i början av juli.


Mira Rydberg och Linn Henriksson kvalade in till SM och NM individuellt. Foto: Maria Albjär