Klik venligst
SPORT 2023-10-02 KL. 13:29

Laholm tog sjätte raka segern

Av Johan W Jönsson

Att ta in nygamle tränaren Joseph Wahlund har blivit succé för Laholms FK. Mot Landvetter kom sjätte raka segern. Efter 4-0-vinsten (2-0) är nu nytt division 2-kontrakt nära.
– I teorin är vi inte helt klara men det ser bra ut, säger succétränaren.

Laholm tog sjätte raka segern
Laholms vänsterback Nils Hedström var på hugget mot Landvetter och stod för ett mål och en assist när LFK vann med 4-0. Foto: Johan W Jönsson

Efter att ha slagit såväl dåvarande tvåan Husqvarna som tabellettan Onsala i de senaste matcherna kom nu en betydligt enklare vinst då Landvetter stod för motståndet.

LFK förlorade hemmamötet med 2-1 men det berodde i ärlighetens namn mest på att före detta elitmålvakten Axel Wibrån i Landvetters kasse storspelade.

Den här gången fick LFK ett tidigt ledningsmål och sedan rullade det på. Redan i den tionde minuten kom 1-0 genom Gjenis Zeqiri som hittat rätt som central anfallare.

Ett fint LFK-anfall avslutades med att Besnik Callaku fick mycket yta och hittade fram till en djupledslöpande Zeqiri som placerade in bollen i bortre burgaveln upp mot krysset.

– Första 15 är riktigt bra från vår sida. Vi skapade flera lägen. Gjenis hade någon chans till och vi hade flera bra anfall som kunde renderat i mål, säger Wahlund.

Det blåste mycket på Landvetters IP och det var svårspelat på konstgräset. Frånsett en halvfarlig hörna skapade hemmalaget inte mycket och innan paus fick LFK även in tvåan.

Henrik Johansson tog sig fram och fick iväg ett maskerat avslut som målvakten inte såg. Bollen tog i hjulet/stolpen innan den slogs i nät av Nils Hedström.

– Den var solklart inne från början men för vår del spelar det inte någon roll vem som gör mål. När Nisse slog in returen så blev det inget snack om saken, säger Wahlund.

Landvetter saknade sin bästa spelare i ex-allsvenske Victor Sköld och gjorde ingen bra match. När LFK gjorde 3-0 i inledningen av andra var matchen mer eller mindre slut.

Ett nytt fint anfall renderade i att Adam Vernersson serverades öppet mål av Nils Hedström. Den förstnämnda kunde enkelt sätta dit sitt åttonde mål för säsongen.

Efter knappa timmen spelade fick en hemmaspelare sitt andra gula kort efter snack. Fem minuter senare knoppade Stefan Radovanovic in Henrik Johanssons hörna till 4-0.

Resterande tid mot slutsignal blev en transportsträcka. Laholm hade möjligheter att utöka men drog också ner på tempot, höll i boll och luftade bänken med fem byten.

Med tio minuter kvar åkte Landvetter på sin andra utvisning sedan en spelare slagit till inhopparen Jakob Larsson. Största chansen att göra 5-0 hade Adam Vernersson med 4-0 fick räcka.

LFK saknade mittförsvararna Herman Johansson (sjuk) och Jonatan Falk (bortrest). Vilket gjorde att Adam Johansson klev in som mittback medan Lirak Cakolli spelade högerback.

I en stark laginsats stack anfallaren och målskytten Gjenis Zeqiri ut med sitt duellspel och sin förmåga att skydda boll. Även tremannamittfältet var dominant i matchen.

– Vi är i bra form, vilket syns såväl i träning som match. Alla visar engagemang och har rätt inställning. Det är en nyckel för att kunna prestera, säger Wahlund.

Laholm har 32 poäng och ner till Hittarp på kvalplats är det fem poäng. Däremellan ligger tre lag på 28 poäng (Qviding, Tölö och Landvetter) med tre omgångar kvar att spela.

I kommande match väntar just Tölö på bortaplan i ett Hallandsderby. Nordhallänningarna slåss för att undvika negativt kval. Mötet i Laholm slutade oavgjort. Kryss nu och kontraktet är säkrat.

LFK:s lag mot Landvetter (4-3-3):

Max Johnsson -

Lirak Cakolli, Adam Johansson, Stefan Radovanovic, Nils Hedström -

Besnik Callaku, Zemri Callaku, Lucas Ragnarsson (K) -

Adam Vernersson, Gjenis Zeqiri, Henrik Johansson

Avbytare: Joakim Wulff (mv), Viggo Dahl, Teo Svensson, Hamodi Wasmy, Ludvig Larsson, Jakob Larsson, Jonathan Wadensten