SPORT 2022-05-11 KL. 16:02

Kvartsfinalerna i DM lottade

Av Johan W Jönsson

Laholms FK:s damer får möta division 1-kollegan HGH på bortaplan i sin DM-kvartsfinal. LFK:s herrar får möta IF Leikin från fyran borta i sin kvart. ”Bra men överkomligt motstånd”, säger herrtränare Joseph Wahlund.

Kvartsfinalerna i DM lottade
Besnik Callakus LFK slog ut BK Astrio i sin åttondelsfinal. I kvartsfinalen väntar IF Leikin. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

LFK brukar inte gå bra i DM. I år är dock både dam- och herrlag vidare till kvartsfinal. Damerna ställs mot HGH FC. De spelar också i ettan men inte i LFK:s serie.

– Framförallt så är det roligt att vi har gått vidare till kvartsfinal. Det är bara Astrio kvar från vår serie och det var skönt att slippa möta en seriekollega, säger damtränare Peter Åberg.

HGH (Harplinge, Gullbrandstorp, Haverdal) ligger sist på noll poäng efter fem omgångar i division 1 Mellersta Götaland. Leikin är sjua på fem poäng i division 4 efter fyra spelade matcher.

– Det hade varit kul med hemmamatch. Synd att det blev spel på bortaplan men bra att det blev nära. Motståndet är bra men överkomligt, säger herrtränare Joseph Wahlund.

BK Walldia var med fram till åttondelsfinalen där de slogs ut av Lilla Träslövs FF från fyran (7-2). Kvartsfinalerna ska spelas senast den 26 juni.

Damerna får möta vinnaren av Falkenbergs FF och IFK Fjärås i en eventuell semifinal. Herrarna ställs mot antingen Kungsbacka City FF eller Falkenbergs FF.