Klik venligst
SPORT 2023-08-30 KL. 09:32

Korpen jubilerar med gratisaktiviteter

Av Johan W Jönsson

Korpen i Laholm fyller 60 år i år. Det firas bland annat med en aktivitetsvecka där de som vill får prova på olika aktiviteter helt gratis. Korpen genomför veckan tillsammans med andra föreningar.
– Det är ett bra sätt att visa upp vår verksamhet samtidigt som vi aktiverar människor, säger korpgeneralen Peter Johnsson.

Korpen jubilerar med gratisaktiviteter
Peter Johnsson är aktivitetsansvarig i Korpen Engelaholm som erbjuder gratisaktiviteter under en hel vecka. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Mellan måndagen den 4 september till söndagen den 10 september kan de hugade testa en rad olika aktiviteter under Korpens vingar.

Veckan inleds med frisbeegolf och tipspromenad och avslutas med ”fotboll för alla” samt pickleball. Däremellan erbjuds allt från stavgång till bordtennis, boule och schack.

– Det är för alla åldrar men du ska ha fyllt 13 år för att få vara med. Uppåt har vi ingen gräns åldersmässigt. Vi har olika senioraktiviteter också, berättar Johnsson.

Fredagen den 8 september erbjuds pickleball – after work. Då bjuds det på mat och dryck efteråt. Korpen kan erbjuda aktiviteterna fritt tack vare välvilliga sponsorer.

– Vi vill få fler människor i rörelse och att aktivera sig. Vad kan då vara bättre än att fira våra 60 år genom att låta alla som vill prova på helt gratis, frågar sig Johnsson.

Aktivitetsveckan genomförs i samarbete med Laholms Bouleklubb, Laholms BTK Serve, Frisbee Laholm och Laholms schackklubb. Fullständigt schema finns på Korpen Engelaholms hemsida.