SPORT 2023-02-23 KL. 13:32

Kornhult/Hishult hoppar av DM

Av Johan W Jönsson

Motståndet blev för tufft och resorna för långa. Därför hoppar Kornhult/Hishult FF av DM. Eldsjälen och klubbikonen Boris Johansson förklarar varför:
– När vi såg motståndet förstod vi att matcherna inte skulle ge något, varken för oss eller för lagen vi skulle mött, säger han.

Kornhult/Hishult hoppar av DM
Viktor Ottossons Kornhult/Hishult drar sig ur DM-spelet. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

K/HFF fattade beslutet att dra sig ur kort efter att lottningen presenterats. Då det gjordes innan spelordningen sattes slapp de en dryg avgift för urdragningen.

– Jag ringde ”Henning” (huvudtränaren Henric Johansson) direkt och när jag berättade vilka lag vi skulle få möta sa han: Nej för fan, bara ta bort oss!, skrattar ”Borre”.

K/HFF lottades mot Långås/Morup, Åsa IF, Löftadalens IF och uppe på det nyblivna division 2-laget Laholms FK (som i och för sig flaggat för att de ska spela med U i DM).

– Med tanke på motstånd och resor så tyckte vi att det var bättre att boka träningsmatcher istället. Jag tänkte först att det skulle bli kul med derby mot LFK. De tar vi! Men nej, säger Boris.

K/HFF-ledaren tycker att Hallands FF ska gå tillbaka till en geografisk indelning i DM där Halland delas på mitten. Och att den fria lottningen tas bort till förmån för seedning.

– Fortsätter det så här tror jag att intresset för DM kommer att minska igen. Matcherna ligger så tidigt att de blir som träningsmatcher och då måste de ge något, säger Johansson.

Han fick medhåll av övriga ledamöter i Södra Hallands Småklubbsallians på det senaste styrelsemötet. HFF lär få motta en skrivelse i frågan.

Fakta:

DM-lottningen för laholmsklubbarna

Grupp 1: Alets IK (4), Kungsbacka City FC (4), Lerkils IF (4), Lilla Tjärby IK (4), IF Norvalla (5), Annebergs IF (6).

Grupp 5: Ullareds IK (3), Getinge IF (4), Kung Karl BK (5), Vapnö IF (5), Ränneslövs GIF (6), Torup/Rydö FF (6).

Grupp 7: Laholms FK (2), Åsa IF (3), BK Viljan (5), Långås/Morup (5), Löftadalens IF (5), /Kornhult/Hishult FF (6)/.

Grupp 8: Vinbergs IF (3), Frillesås FF (5), Väröbacka GIF (5), Genevad/Veinge IF (6), HGH FC (6). Slöinge GoIF (6).

Grupp 11: IF Böljan Falkenberg (3), Stafsinge IF (3), IF Leikin (4), Oskarströms IS (5), Skottorps IF (6), Sperlingsholm/Skuggan (6).


Boris Johansson har gjort över 1 000 matcher som spelare för Kornhults IK och Kornhult/Hishult FF. Sedan många år är han ledare i föreningen. Foto: Johan W Jönsson/arkiv