Klik venligst
SPORT 2024-03-16 KL. 07:02

Kornhult/Hishult drar sig ur serien

Av Johan W Jönsson

Kornhult/Hishult FF:s damlag har valt att dra sig ur division 4 södra. För få spelare är anledningen. Istället kommer laget att delta i utvecklingsserien Nivå 2.
– Vi är lite ont om folk och vågar inte chansa. Vi hade blivit otroligt sårbara, säger tränare Jessica Andersson.

Kornhult/Hishult drar sig ur serien
Kornhult/Hishult drar sig ur division 4 och kommer istället att spela i Nivå 2 under säsongen. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Kornhult/Hishult har länge satsat lika mycket på damlaget som på herrlaget. I och med att damerna var med i seriespel redan 1972 så var klubben tidigt ute i Halland.

– Det är tråkigt, så klart. Men vi hade uppehåll även 2017 och då fick vi igång det igen. Vi hoppas på ett liknande scenario även denna gången, säger K/HFF-legendaren Boris Johansson.

I Nivå 2 är det inte säkert att motståndet blir mycket lättare. Men däremot så är det tillåtet att spela niomanna i utvecklingsserien. Därför behövs inte lika många spelare.

– Vi har haft lite avhopp och några som inte kommit igång och träna ordentligt sedan förra säsongen. Det är bara ett par som gått till andra klubbar, säger Andersson.

– Tyvärr så får man inte spela niomanna i lägsta serien i Halland. Det får man i till exempel Skåne. För att hålla igång verksamheten så är utvecklingsserien enda alternativet.

Det finns dock hopp om framtiden. Kornhult/Hishult ska ha ett flicklag i spel på niomanna under säsongen. Om något år är de spelarna redo att gå upp i damlaget, men inte än.

– Spelar vi niomanna så kan vi kanske använda någon spelare därifrån redan i år. Då blir hoppet inte lika stort som det blivit om vi spelat elvamanna. Vi får se, säger Andersson och fortsätter:

– Det är mycket möjligt att vi får ihop så att vi kan spela elvamanna ändå. Men för att vara på den säkra sidan väljer vi att göra så här. För att ha avbytare måste vi i princip vara alla tillgängliga.

K/HFF spelade i division 3 så sent som 2022 och var ett stabilt lag där. Det blev ändå respass när serierna gjordes om inför 2023. I fjol slutade laget på femte plats i division 4.

I Laholms kommun finns det nu bara två damlag i representationsserierna i Laholms FK och FC Lagan (sammanslagning mellan Walldia, Ränneslöv, Ysby, Genevad/Veinge och Lilla Tjärby).

Även på herrsidan har det tunnats ut då Hasslöv gjort gemensam sak med Våxtorp. Också Ränneslöv och Walldia har gått ihop. De hade redan B-lag ihop sedan tidigare.