SPORT 2022-01-03 KL. 15:05

Knäredssonen provar lyckan i ettan

Av Johan W Jönsson

Isak Petersson, bördig från Knäred, lämnar IS Halmia och division 3 för spel i ettan med Tvååkers IF. Han har varit aktuell för det nordhalländska laget även tidigare. “Nu passade det med plugg och allt. Jag är taggad!”, säger Isak.

Knäredssonen provar lyckan i ettan
Isak Petersson lämnar IS Halmia för spel i ettan med Tvååkers IF. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Till vardags pluggar Isak till lågstadielärare på högskolan i Halmstad och som vanligt är det intensivt med plugget i inledningen av året.

– Det går i perioder men varje år brukar de lägga in något i januari. Jag trivs bra med studierna, säger Isak, som läst två och ett halvt år av fyra.

Det är inte första gången som Petersson spelar i division 1. Han tillhörde Eskilsminne under två säsonger (2019-2020). Trots en skadefylld inledning hävdade han sig väl.

– Inför förra säsongen när vi åkt ut med Eskilsminne kändes Halmia rätt. Men nu känner jag att det passar att testa på spel i ettan igen.

– Det Tvååker presenterade lät bra, så det ska bli kul att få vara med och bidra med det jag kan. De var ju ändå med rätt länge uppåt i fjol.

Tvååker hamnade på övre halvan. Laget var länge med och krigade om platserna högst upp men slutade till slut på en fin femteplats.

Isak gjorde en bra säsong med Halmia och slutade tvåa i skytteligan i division 3 med 18 mål på 19 matcher.

– Halmia har något bra på gång och jag trivs väldigt bra i den föreningen och har alltid gjort. Men jag kände att jag var sugen på spel högre upp igen.

Halmia slutade tvåa i Laholms FK:s division 3-serie och missade därmed uppflyttning till tvåan. Kvalet ströks på grund av coronapandemin. Förstaplatsen togs av Hittarp.

– Det var surt att vi inte gick upp. Vi gjorde en bra säsong och kändes redo för spel i tvåan. Men nu var det som det var med kvalet och Hittarp gjorde också det bra och var jämna.

Hur ser Tvååker på dig som spelare?

– Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet. Jag är ändå 27 år nu och har samlat på mig en del rutin. Sedan är det min kvickhet som ytter och förhoppningsvis poäng.

Vad tror du om dina chanser till en startplats?

– Jag har inte jättebra koll på laget men jag ska gå in och göra mitt bästa och köra på under försäsongen. Jag tror på mig själv och kommer jag upp i min nivå ska jag spela.

Hur ser du på din fotbollskarriär framåt?

– Nu när man blivit lite äldre har jag landat i att jag tar det år för år. Jag är motiverad för spel med Tvååker och känner inte samma press som när jag var yngre.

– Sedan får jag se efter den här säsongen vad som känns rätt då. Jag tänker inte så mycket framåt som jag gjorde tidigare.

Har du ännu mer i dig än ettan?

– Det får vi se. Jag kör på, så får vi se hur det blir. Jag vet att jag kan prestera och leverera i ettan. Det är dessutom en rolig serie att spela i. Så jag köttar på, så får vi se sedan.

Ängelholm gick upp i ettan och Falkenberg samt GAIS åkte ner från Superettan. Det gör att många trevliga matcher väntar för Isak i Tvååker kommande säsong.

Med sig från Halmia får Isak sin kamrat Marcus Jönsson (född 1998) som agerat innermittfältare i IS Halmia.

– Vi är bra kompisar och ska pendla ihop och göra det här tillsammans. Det ska bli riktigt kul, avslutar Isak Petersson.