SPORT 2022-09-28 KL. 11:49

Klagomål på högljudd idrottsplats

Av Rickard Gustafsson

Sänk volymen på musiken på Glänninge Park! Ja, det klagomålet har Laholms kommun fått från en granne som störs. Laholms FK som nyttjar anläggningen uppger till LT att det bara spelas musik 35 minuter per vecka under säsong.
– Vi respekterar självfallet andras åsikter men det här känns som ett icke-problem, säger sportchefen Peter Åberg.

Klagomål på högljudd idrottsplats
Det spelas för hög musik på Glänninge Park, anser en granne som klagat till Laholms kommun. Foto: Johan W Jönsson

Laholms kommun har genom sitt så kallade synpunktssystem mottagit ett klagomål på att det spelas alldeles för hög musik i tid och otid på helgerna på Glänninge Park.
Grannen som skrivit ett mejl till kommunen beskriver att hen vill ha lugn och ro under helgerna och ondgör sig över att det inte går att vara ute utan att störas av oväsen från idrottsplatsen.

Kultur- och fritidschefen har lyft ärendet med Laholms FK, som har nyttjanderättsavtal för anläggningen.

LFK:s sportchef Peter Åberg upplever dock inte att det är ett omfattande problem och berättar att klubben under årets säsong haft problem med ljudanläggningen och förklarar att den vid några av matcherna inte ens varit i gång.

Ljudet har till och från dessutom varit så lågt att spelare och ledare i avbytarbåsen på andra sidan planen inte kunnat höra speakern i högtalarna från läktaren.
– Vi spelar musik i samband med uppvärmningen till dam- och herrlagets matcher. Det handlar om i genomsnitt 35 minuter per vecka under säsongen. Vi spelar inte musik i halvtid och inte heller efter matcherna eller i samband med träningar.

Sportchefen menar att musiken ingår i klubbens ambition att skapa ett bra evenemang kring A-lagens matcher och syftar att skapa stämning för både publik och spelare.
– Det handlar om inramningen och att skapa en helhet. Att värma upp inför match utan musik hade inte varit kul, säger Peter Åberg.

Grannen för inte fram några krav på att slopa musiken, utan vill att volymen ska sänkas. Är det något ni kan tänka er?
– Det är inte otänkbart att vi kan göra. Men om vinden ligger på från väst, vilket den ofta gör, så låter det självklart ändå en bit bort. Samtidigt är inte musiken särskilt hög för även under uppvärmningen behöver vi kunna kommunicera spelare och ledare emellan.
Så du upplever egentligen det inte som ett problem?
– Vi respekterar självfallet andras åsikter men det här känns som ett icke-problem när det spelas musik 35 minuter av veckans 164 timmar, säger Peter Åberg.