Klik venligst
SPORT 2024-06-04 KL. 16:48

K/HFF slog topplaget som hade full pott

Av Johan W Jönsson

Kornhult/Hishult tog en stark seger mot HGH i sexan. Det var Harplinge, Gullbrandstorp, Haverdals första poängtapp hittills under säsongen. K/HFF befäste därmed tredjeplatsen i tabellen.
– En fantastisk laginsats!, hyllar Mårten Torstensson som tränar laget ihop med Henric Johansson.

K/HFF slog topplaget som hade full pott
Robin Jönsson är nyttig spelare i Kornhult/Hishult. Han har hittills gjort fem mål från sin yttermittfältsposition för tabelltrean. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

K/HFF ledde med 2-0 och gick även upp till 3-0 efter två mål av Noah Lundin Svensson (trea i skytteligan med åtta mål) och ett av veteranen Mattias Nätterqvist.

HGH reducerade med kvarten kvar men kom inte närmare. Nyckeln till segern var K/HFF:s start på matchen. Det kunde faktiskt varit något måls ledning till i halvtid.

– Vi visar en vilja som vi inte haft tidigare och är fokuserade i försvarsspelet. Dessutom orkar vi 90 minuter. Matchen var ganska fysisk och det passar oss väl, säger Mårten.

– Definitivt en välförtjänt vinst trots att vi möter ett väldigt bra lag, fortsätter K/HFF-tränaren som plussar extra för anfallaren Noah Lundin Svensson och Viktor Andersson på mitten.

K/HFF är sex poäng bakom HGH på andraplatsen. Torup/Rydö är nu seriens enda obesegrade lag med full pott på 24 poäng. De slog Våxtorp/Hasslöv med 6-1 i senaste omgången.

Derbyt mellan Ränneslöv/Walldia och Skottorp slutade 3-3. R/W ledde med 2-0 i paus. Såväl Roni Youssef som Erik Moberg blev tvåmålsskyttar för respektive gäng.

I Skottorp gjorde Jonatan Jacobsson säsongsdebut i seriespel. Kompisen Mattias Bengtsson gjorde debut för Skottorp. Moderklubben för ex-LFK och HBK:aren är Ränneslövs GIF.

Skogaby tog poäng för andra matchen i rad då man kryssade mot Simlångsdalen. Linus Larsson, som var så nära att göra mål som anfallare i förra matchen, nätade nu.

I femman hade Ysby en överraskande ledning mot Andersberg med 1-0 i paus efter frisparksmål av Rasmus Liedman. Andersberg kom dock tillbaka och vann med 3-1.

Grannderbyt mellan Genevad/Veinge och Lilla Tjärby blev en ensidig historia. LTIK vann med 7-0 (5-0). Sex olika målskyttar plus ett självmål i matchen. GIF/VIF visade moral i andra halvlek.

I damernas division 3 förlorade Laholm oväntat mot sjuan Vinberg med 2-1 efter tre sena mål. Vinberg ledde med 2-0. LFK är dock bara en poäng bakom serieledande Stafsinge.

Matchen mellan Trönninge och Lagan i division 4 fick skjutas på framtiden på grund av åska. Lagan har gott om spelare den här säsongen och deltar även i utvecklingsserien.

Resultat och målskyttar:

Femman:

Andersbergs IK-YBK 3-1 (0-1)

Mål YBK: Rasmus Liedman

GIF/VIF-LTIK 0-7 (0-5)

Mål LTIK: Alvin Erlandsson (straff), Axel Jacobsson, Albin Johansson, Adam Johansson, självmål, Filip Dahlström, Erik Hansson

Sexan:

Ränneslöv/Walldia-Skottorps IF 3-3 (2-0)

Mål R/W: Anwar Hussain 2, Roni Youssef

Mål SIF: Erik Moberg 2, Robert Andersson

K/HFF-HGH FC 3-1 (2-0)

Mål K/HFF: Noah Lundin Svensson 2, Mattias Nätterqvist

Simlångsdalens IF-SBK 2-2 (1-1)

Mål SBK: Linus Larsson, Said Mohammad

Torup/Rydö FF-Våxtorp/Hasslöv 6-1 (2-1)

Mål V/H: Daniel Larsen

Damtrean:

Vinbergs IF-LFK 2-1 (0-0)

Mål LFK: Blerina Mazreku

Damfyran:

Trönninge IF-FC Lagan framflyttad pga åska