Klik venligst
SPORT 2024-03-09 KL. 07:02

Johansson på nytt landslagsläger

Av Johan W Jönsson

Olle Johansson från Mellbystrand har nyligen varit på sin andra landslagssamling. Halmstads BK-spelaren gjorde bra ifrån sig men blev inte uttagen till kommande landskamper.
– Jag tycker att jag är så bra att jag lika gärna kunde varit med i truppen till trenationersturneringen, säger Olle.

Johansson på nytt landslagsläger
Olle Johansson i match med Halmtads BK. Talangen har nyligen varit på sin andra landslagssamling. Foto: Halmstadsport/arkiv

Han lämnade Laholms FK sommaren 2022. Då hade han redan som 15-åring etablerat sig på lagets mittfält i division 3. Nu tillhör han HBK:s U19-trupp och tränar då och då med A-laget.

Förbundskaptenen för P18-landslaget Andreas Pettersson samlade 46 spelare till landslagsläger på Bosön och Olle var en av dem. Han menar dock att det är svårt att glänsa på hans position.

– Det gick bra för mig men det är lite svårt att spela normal fotboll på sådana läger som innermittfältare då det är så mycket individuellt. Men jag klarade mig bra.

Lägret varade över fyra dagar och inleddes med träningar. Såväl försvarsspel som anfallsspel gnuggades och spelarna drillades i landslagets sätt att spela fotboll.

– Vi spelade internmatch på lördagen. Vi spelar 4-3-3 formationsmässigt i landslaget. Annars är fotbollstänket ganska likt. Men det är ändå ganska svårt att byta, säger Olle.

Han spelade i positionen som ”sexa”, alltså defensiv innermittfältare och centralt av de tre spelarna på mitten. Olle själv var nöjd med sin egen insats men det räckte inte hela vägen.

– Jag kom inte med till de kommande landskamperna. Å andra sidan var det bara fyra, fem stycken av oss som gjorde det. De allra bästa känner inte att de behöver komma på lägret.

– Det är lite konstigt, tycker jag. Vissa av dem är inte så duktiga så att de inte ska behöva komma och visa vad de går för. De bästa är jag en bit ifrån men jag tycker att jag kunde varit i truppen.

Senare i mars väntar trenationsturnering för P06-landslaget. Landskamperna spelas i Marbella mot Norge och Rumänien. 22 spelare är kallade. Ingen HBK:are kom med i truppen.

Hur går det i HBK?

– Det går bra! Jag avslutade förra säsongen bra och spelade en del med U21 och tränade även en del med A-laget. Så det är bara att fortsätta att jobba på, så får vi se hur det går.

Det går bra även för den andra laholmaren i HBK:s U19-lag Måns Andersson (född 2005). Han fick följa med A-truppen på träningslägret i Spanien där han dock skadade sig.

– Det går jättebra för Måns men han har haft lite otur med skador. Hans knä hoppade ur led på träningslägret men han är tillbaka i spel igen nu, avslutar Olle Johansson.