Klik venligst
SPORT 2022-04-26 KL. 17:01

Inget lag i sexan på full pott efter två omgångar

Av Johan W Jönsson

Skogaby BK har hunnit med två matcher sedan påskhelgen. Det blev förlust med 3-2 mot Hasslövs IS och sedan förlust med uddamålet (2-1) även mot Kornhult/Hishult FF. SBK får inga enkla mål nu när Besart Mazreku valt att fortsätta spela i BK Walldia istället.

Lilla Tjärby vann den svåra bortamatchen mot Andersberg med 4-1. Oskar Hemhagen var planens gigant och stod för två av målen. Foto: Johan W Jönsson

Det är ojämnt antal lag i sexan (elva) och Hasslöv har bara spelat en match. Tittar man på tabellen efter två omgångar är det inget lag som tagit full pott på två matcher. Halmstadgängen Sennan, Sperlingsholm/Skuggan och Snöstorp Nyhem har fyra poäng.

Ysby förlorade lite oväntat mot Ränneslöv i grannderbyt. De grönvita vann med 2-1 hemma på Björkvallen. YBK tog en tidig ledning och var det bättre laget i första halvlek. Tidigt i andra halvlek vände RGIF till 2-1 och lyckades sedan hålla undan.

Genevad/Veinge har spelat upp sig sedan försäsongen. Det blev seger i premiären och uddamålsförlust (2-1) i den andra omgången mot topptippade Snöstorp Nyhem. GIF/VIF tog ledningen och matchen var så jämn att gästerna från Laholms kommun lika gärna kunde vunnit.

I damfyran var det seriepremiär för FC Lagan (tidigare WRY/VGLT). Det blev förlust i bortamatchen mot SRG Himledalen med 3-1 efter samma siffror i paus. Filippa Carlsson gjorde Lagans mål. K/HFF hade spelledigt i damtrean.

I femman blev det förlust för BK Walldia mot IS Örnia. Halmstadlaget vann med 4-2 efter ledning 3-1 i paus. Örnias målvakt var matchens lirare. Det är fullt tillåtet att ha en duktig målvakt men utan honom på plan kunde Walldia lika gärna vunnit.

Lilla Tjärby IK vann den svåra bortamatchen mot Andersbergs IK. LTIK var långa stunder det bättre laget och i andra halvlek kunde rödblått gå upp till 4-1. Oskar Hemhagen var matchens förgrundsfigur. Han stod för två av LTIK:s mål. På förhand sågs matchen mot Andersberg på Halmstad Arenas konstgräs som en av säsongens allra tuffaste.

Skottorp förlorade en jämn och inte alltför välspelad division 5-match mot HÅFF med 2-1 (1-1). HÅFF inledde båda halvlekarna bäst och gjorde då sina mål. Skottorp försökte få till en kvittering i andra halvlek men lyckades inte och åkte på ytterligare en snöplig uddamålsförlust.