Klik venligst
SPORT 2024-04-12 KL. 06:02

Hopp och förtvivlan inför SM

Av Johan W Jönsson

Våxtorps BoIS är toppseedat i klassen DJ-18 i lag-SM. Det var dock länge osäkert om klubben skulle få ihop lag på grund av skador och ett motvilligt danskt förbund. Men nu har danskarna givit med sig och BoIS kommer til spel.

Hopp och förtvivlan inför SM
Emma Vendelbo och Nellie Franzén representerar Våxtorps BoIS på lag-SM. Foto: arkivbild

– Det har varit en oviss vecka där vi slitits mellan hopp och förtvivlan, berättar sportchef Jan-Erik Eriksson.

Lag-SM spelas i Karlskrona till helgen. Våxtorp har fyra duktiga spelare som är kvalificerade för spel. Men Alice Nilsson och Tuva Oredsson är skadade.

Danska förbundet släppte först inte Emma Vendelbo förrän till söndagens spel. Då hade BoIS bara Nellie Franzén tillgänglig till lördagen.

– Efter påtryckningar av Tilda (tränare Johansson) gick det danska förbundet till slut med på att släppa Emma redan på fredag kväll, säger Eriksson.

Det handlar om totalt fem lagmatcher under lördag och söndag. Lördagen blir intensiv med matcher klockan nio, ett och fem.

– Nellie och Emma får dra ett tungt lass. Men de är vältränade. De får se till att vinna snabbt så att de får lite vila emellan, ler Eriksson.

Tidigare i vår vann Nellie Franzén och Emma Vendelbo Superettan med Våxtorps BoIS. Till hösten spelar laget i Pingisligan. Foto: arkivbild