Klik venligst
SPORT 2024-05-07 KL. 17:02

Heroiskt Ysby vände och vann mot antagonisten

Av Johan W Jönsson

Ysby stod för en knall när man lyckades besegra Sperlingsholm i division 5. Det var något laget inte lyckades med förra säsongen då lagen spelade i sexan och slutade tvåa respektive etta i serien.
– En heroisk insats av hela laget, säger tränare Otto Nilsson.

Heroiskt Ysby vände och vann mot antagonisten
Rasmus Liedman gjorde 1-1 för Ysby mot Sperlingsholm på straff och banade väg för 3-1-segern mot antagonisten från i fjol. Då lyckades YBK inte slå Sperling. Foto: Johan W Jönsson

Sperlingsholm vann sexan lätt i fjol anförda av ex-allsvenske Kristoffer Thydell på mitten. Trots i princip samma lag har det gått tyngre som nykomlingar i femman.

Mot Ysby tog Sperling ledningen med 1-0. Rasmus Liedman utjämnade till 1-1 på straff i andra halvlek. Sedan gjorde William Hjelm två mål fram till slutresultatet 3-1.

– En jäkla bedrift av hela laget. Otroligt kul! Jag tyckte nog att Sperling höll samma klass som i fjol men i andra halvlek kändes det lite som att de ställde ut skorna, säger Otto Nilsson i YBK.

– Motivation slår ju som bekant klass och vi var hungrigare än dem efter paus, fortsätter Nilsson som kan glädjas över ett starkt nyförvärv i Edvin Araden från Alet.

Sperlingsholm har noll poäng. YBK har sex. Nollade är även Trönninge och Genevad/Veinge. De sistnämnda åkte på klar 3-0-förlust (2-0) mot Vapnö i sin senaste match.

Lilla Tjärby vann med samma siffror mot Hyltebruk. LTIK var det bättre laget matchen igenom men det var först i början av andra halvlek som målskyttet lossnade för rödblått.

I sexan rådde inte Skogaby på tabelltvåan Torup/Rydö och förlorade med 3-1. T/R har samma poäng som ettan HGH som besegrade Skottorp med 5-2 på Gröningen.

Ränneslöv/Walldia hade ledningen borta mot Sennan men släppte in en kvittering i andra halvlek och matchen slutade 1-1. Kornhult/Hishult förlorade med 3-0 mot trean Örnia.

Våxtorp/Hasslöv tog sin första poäng då man kryssade mot Simlångsdalen. V/H ledde med 2-1 i paus. Spelande tränare Jesper Uhlin stod för två av målen.

I damernas division 3 lyckades ett ungdomligt Laholm besegra Frillesås med 5-4 (2-2). LFK saknade såväl Amelie Wennström som Linnea Nilsson. Meliha Ibrahimovic gjorde två mål.

Lagan har bara hunnit spela två matcher i fyran. Mot Oskarström kom säsongens första seger då tidigt 1-0-underläge vändes till seger med 2-1 under den andra halvleken.

Resultat och målskyttar:

Damtrean:

Frillesås FF-LFK 4-5 (2-2)

Mål LFK: Meliha Ibrahimovic 2, Vendela Markow, Ronja Berg, Misjana Bajraktari

Damfyran:

Oskarström IS-FC Lagan 1-2 (1-0)

Mål FCL: Ellie Eriksson, Ella Arvidsson

Femman:

GIF/VIF-Vapnö IF 0-3 (0-2)

Hyltebruks IF-LTIK 0-3 (0-0)

Mål LTIK: Victor Johansson, Malte Johansson, Axel Jacobsson

Sperlingsholms IF-YBK 1-3 (1-0)

Mål YBK: William Hjelm 2, Rasmus Liedman

Sexan:

SBK-Torup/Rydö FF 1-3 (0-1)

Mål SBK: Said Mohammad

Sennans IF-Ränneslöv/Walldia 1-1 (0-1)

Mål R/W: Jonas Kristiansson

SIF-HGH FC 2-5 (1-2)

Mål SIF: Johan Agnvall, Erik Moberg

Våxtorp/Hasslöv-Simlångsdalens IF 3-3 (2-1)

Mål V/H: Jesper Uhlin 2, Oscar Cronqvist