-
SPORT 2022-11-11 KL. 15:02

Hemvändare klara för Laholms FK

Av Johan W Jönsson

Det är bra drag kring Laholms FK. Många spelare är intresserade av att provträna med det nyblivna division 2-laget. Två hemvändare är redan klara i målvakten Petter Andersson från Halmstads BK U19 och forwarden Jonathan Wadensten, senast i Hittarps IK.

Hemvändare klara för Laholms FK
Provspelare i LFK på rad: Jakob Larsson från Snöstorp Nyhem, Jonatan Falk från Falkenbergs FF, Ardian Berisha, klubblös, Noel Dock, Västra Karup IF och Petter Andersson, HBK U19. Foto: Johan W Jönsson

13 spelare har visat intresse för att provspela med LFK. Flera namn är etablerade på högre nivå. Det allra mest kända är elitspelaren Anton Tideman, senast i Trelleborgs FF.

30-årige Anton är fostrad i LFK men har levt på fotbollen under de senaste tio åren och och sedan 2016 har han spelat elitfotboll i Trelleborgs FF.

– Han ska flytta hem och det vore så klart ett kanonförvärv för oss men det är säkert klubbar ovanför oss som också är intresserade. Vi får se var det landar, säger Peter Åberg.

Ett annat välkänt namn är Ardian Berisha. Även han med LFK som moderklubb. ”Ardi” bröt nyligen sitt proffskontrakt FK Pohrinie i den slovakiska andraligan och har flyttat hem.

– LFK är schyssta mot mig och de låter mig alltid träna med dem när jag är hemma. Division 2 är bra men vi får se vad som händer, säger den storväxte anfallaren.

Axel Berggren, innermittfältare från Tvååker i ettan, målskytten Gjenis Zeqiri (tidigare skyttekung och årets spelare med LFK) och mittfältaren Zemri Callaku från Eskilsminne är andra namn.

Den sistnämnde är storebror till LFK:s mittfältare Besnik Callaku. Ytterbacken Filip Larsson med Båstad som moderklubb och mittbacken Jonatan Falk från Falkenberg testar också med LFK.

– Sådant här drag kring LFK var det länge sedan det var. Jag skulle vilja säga att vi redan ligger ganska nära en övergång med flera av namnen, säger sportchef Åberg.

Enis Krasniqi, ytterforward från HBK U19, är en spelare Åberg själv tror mycket på. Han har inte riktigt fått till det i HBK men passar väl in i Laholms sätt att spela, menar sportchefen.


Ardian Berisha har brutit sitt kontrakt i Slovakien och är hemma i Laholm och tränar med LFK. Foto: Johan W Jönsson


Två spelare är redan klara för återkomst i LFK. Det handlar om Petter Andersson, 19-årig målvakt från HBK U19 och Jonathan Wadensten, 20-årig forward senast i Hittarps IK.

– Jag både lever och jobbar i Laholm så det känns kanon att komma tillbaka till LFK nu när jag föll för åldersstecket i HBK U19, säger Petter.

Du har gjort någon träning, hur kändes det?

– Det var kul att komma igång igen och träffa killarna i laget. Det kändes bra och jag trivs redan bra. Jag känner mig hemma i LFK.

Hade du kommit även om Rasmus (Lundgren) varit kvar?

– Testat hade jag gjort ändå. Men då hade det ju varit tuffare. För mig var det bra att han lämnade men det är tråkigt för LFK att tappa en så duktig målvakt. Rasmus är stor i Laholm.

Vad har du för förväntningar nu när du kommer till LFK?

– Mina förväntningar är att fortsätta att utvecklas och spela så mycket som möjligt. Men Max (Johnsson) är en bra målvakt. Det är bara att tävla varje träning, avslutar Petter Andersson.

”Jonte” är just nu i USA och spelar collegefotboll. Han kommer dock hem vid årsskiftet. Wadensten blev viral för det drömmål han gjorde för HBK i Gothia cup för några år sedan.

– ”Jonte” är en riktig målskytt. När det lossnar för honom sprutar han in mål. Egna ambitiösa killar som vill komma tillbaka står alltid högt upp på önskelistan, säger Åberg.

Kuriosa är att Petter Andersson är son och brorson till LFK-legendarerna ”Tomma” och ”Pidda” Andersson. Jonatan Wadenstens farbror heter Mattias Hed. Även han LFK- (och HBK-) legendar.


Petter Andersson är klar för återkomst i moderklubben i Laholms FK. Foto: Johan W Jönsson


Se Jonathan Wadenstens drömmål från Gothia cup 2017 här:

Jonte goes Zlatan i Gothia

Fakta:

Testspelare Laholms FK herr:

Axel Berggren mittfältare, Tvååkers IF

Jonatan Falk mittback, Falkenbergs FF

Zemri Callaku mittfätare, Eskilsminne IF

Jakob Larsson ytterforward, Snöstorp/Nyhem

Noel Dock mittback, Västra Karups IF

Enis Krasniqi ytterforward, Halmstads BK U19

Ardian Berisha forward, klubblös

Gjenis Zeqiri forward, IS Halmia

Petter Andersson målvakt, Halmstads BK U19

Jonathan Wadensten forward, klubblös

Anton Tideman mittback, Trelleborgs FF

Filip Larsson högerback, Eskilsminne IF

Eventuellt testar även Halmias ytterforward Oskar Rantala Törnfeldt