SPORT 2024-01-19 KL. 16:27

HBK-mittfältare klar för LFK

Av Johan W Jönsson

Laholms FK har gjort klart med Laurent Qitaku. Den spelskickliga innermittfältaren ansluter från Halmstads BK där han tillhört U19-truppen.
– En teknisk spelare med bra spelsinne som passar väl in hos oss, säger LFK:s tränare Joseph Wahlund.

HBK-mittfältare klar för LFK
Laurent Qitaku är ny i Laholms FK och hälsas välkommen av tränare Joseph Wahlund. Foto: LFK

Han har tidigare sagt att det inte finns plats för några komplementsspelare i truppen. Men att spets och spelare som är med och konkurrerar om en plats i startelvan är välkomna.

– Laurent är en mittfältstyp som vi inte har idag. Han påminner lite om Olle (Johansson) i sin spelstil men han är ännu mer offensiv och har liksom Olle bra passningsfot, säger Wahlund.

Qitaku kom till HBK som 15-åring. Nu tre år senare väljer han att lämna U19-laget för att försöka ta plats i LFK:s division 2-lag där han får tampas i tuff konkurrens.

– ”Bes” (Callaku) och ”Ragge” (Lucas Ragnarsson) som spelar på den positionen idag har andra kvaliteter och sina styrkor i hårt arbete och god fysik. Laurent har andra fördelar.

Av förklarliga skäl är 18-åringen lite ungdomlig i sitt spel, än så länge. Han har ju aldrig spelat seniorfotboll. Men med rätt inställning brukar det snabbt ordna till sig i LFK-miljön.

– Jag har haft ögonen på honom ända sedan i höstas och nu har han tränat med oss sedan vi drog igång. Han hade någon klubb till att välja på men vill testa hos oss, säger Wahlund.

Qitaku blir nyförvärv nummer två från HBK U19 efter anfallaren Elis Wiik. Nya är även Rasmus Lundgren och yttern Oscar Murro från Tvååker samt Albin Pettersson från Lilla Tjärby.

– Truppen ser bra ut men dyker det upp någon spetsspelare så är dörren fortfarande öppen. Jag har dock inte kontakt med ytterligare spelare. Jag är nöjd, säger Joseph Wahlund.

Under lördagen spelar LFK försäsongens första träningsmatch då man möter division 2-laget Kristianstad FC på bortaplan. Samtliga nyförvärv kommer att få visa upp sig.