Klik venligst
SPORT 2024-06-10 KL. 06:02

Halmstad mot Våxtorp i Våxtorpshallen

Av Johan W Jönsson

Ligacupen, som är bordtennisens svar på Svenska cupen i fotboll, är lottad. Våxtorps BoIS har varit seedat fram till kvartsfinalen och i denna får laget möta Halmstads BTK på hemmabord i Våxtorpshallen.
– Vilken match det kommer bli!, jublar VBoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

Halmstad mot Våxtorp i Våxtorpshallen
Våxtorps BoIS Alice Nilsson är uttagen till att spela EM för juniorer senare i sommar. Foto: VBoIS/arkiv

Våxtorp var seedat ihop med lagen från Pingisligan. HBTK slutade fyra i högsta serien den gångna säsongen. I laget finns bland annat ex-BoIS:aren Agnes Svensson.

Upplägget i Ligacupen är lite annorlunda. Det är först till tio vunna set som gäller. Är ställningen 9-9 avslutas lagmatchen med en dubbel i blott ett set.

Det lag som vinner cupen får 10 000 kronor och det lag som kommer tvåa får 5 000. Övriga kvartar är Djurgårdens IF-Askims BTK,  Lekstorps IF-Spårvägens BTK och Kosta SK-Eslövs PK.

Finalen i Sweden Tour DJ-18 har spelats och där deltog Alice Nilsson och Nellie Franzén (som tillhör HBTK individuellt men VBoIS i lag). De tolv bästa får spela finalen.

Spelarna delas in i två grupper där alla får möta alla. Alice spelade bra och vann över följande i sin grupp: Agnes Svensson (3-2 i set), Betty Enström (3-2) och Emma Vendelbo (3-2).

Gruppen vanns av Sofie Eckeroth, Danmark. Den andra gruppen vanns överraskande av Nellie Franzén, som verkligen går från klarhet till klarhet och har växt under den gångna säsongen.

Fyra från varje grupp gick till slutspel och där möttes Alice och Nellie direkt. Den sistnämnda vann med 3-1. Alice blev femma. Nellie förlorade sedan mot danskan Mille Lyngsö Stoffregen med 3-1.

Nellie blev därmed trea. På andra halvan vann ex-BoIS:aren Agnes Svensson både kvarten och semin. I finalen fick hon möta Lyngsö Stoffregen. Agnes vann med 3-1 och därmed klassen.

Nu väntar ett tufft program för Alice, Nellie och Agnes. Spel i Helsingborg, sedan spel i Sandefjord Norge, träningsläger i Italien och träningsläger i Sverige inför EM i Malmö i juli.