Klik venligst
SPORT 2023-05-15 KL. 11:32

Hallands Equestrians tvingas dra sig ur högsta serien

Av Johan W Jönsson

Sedan 2016 har Hallands Equestrians RF varit i Elitallsvenskan i hoppning. Nu har dock klubben tvingats dra sig ur högsta serien på grund av för mycket skador.
– Vi fick tyvärr inte ihop det, säger lagledaren Peter Månsson.

Hallands Equestrians tvingas dra sig ur högsta serien
Hallands Equestrians RF drar sig ur Elitallsvenskan på grund av för mycket skador. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Bildbyrån

Inför det senaste sammandraget i Skövde hade Hallands Equestrians fyra skadade hästar. Totalt är det just fyra ekipage per omgång som tävlar.

– Jag fick någon att byta klubb för att ändå försöka få ihop det. Men så kom ytterligare skador och då gick det ändå inte. Vi är en liten klubb, säger Månsson.

Totalt hade Peter sju ekipage att tillgå. Men med fyra skadade hästar och ett indisponibelt ekipage av annan anledning så var det bara att kasta in handduken.

– Att åka med två ryttare är ingen idé. Då räknas resultaten ändå inte. Man måste minst vara tre. Så det var tyvärr inte mycket att göra.

I den första omgången var HERF felfria i grundomgången men slutade till slut på en femte plats av åtta deltagande lag. Nu tvingas föreningen börja om i division 1.

– Vi har varit med i Elitallsvenskan sedan 2016. Det är ändå bra för en sådan liten klubb som vi trots allt är. Nu får vi kvala om nästa år.

Men ni siktar uppåt igen?

– Det gör vi alltid! Jag brinner för det här med lag. Jag tycker att det är väldigt nyttigt eftersom att ridsporten är en individuell sport, säger Månsson.

Den 10-11 juni anordnar Hallands Equestrians sin första hopptävling någonsin. Tidigare har klubben uteslutande anordnat dressyrtävlingar.

– Att anordna hopptävlingar har hela tiden varit mitt mål. På det sättet kan vi kanske få in några kronor så att vi kan betala uppehälle för ryttarna i laget i framtiden, säger Månsson.