Klik venligst
SPORT 2024-03-13 KL. 11:02

Guld till Våxtorp i Sweden tour

Av Johan W Jönsson

Det blev medalj av ädlaste valör för Våxtorps BoIS Alice Nilsson i Sweden tour i Spårvägen. VBoIS-talangen tappade inte ett sett från kvartsfinal fram till guldet i U18-klassen för damer.

Guld till Våxtorp i Sweden tour
Alice Nilsson, Våxtorps BoIS, högst upp på pallen. Foto: VBoIS

Nilsson kom väl förberedd till Spårvägsspelen efter ett väl genomfört träningsläger i Söderhamn under hela vecka nio. Det leddes av förre BoIS- och Serve-tränaren Maria Christoforaki.

– Alice hittade formtoppen vid rätt tillfälle och imponerade verkligen, säger Våxtorps BoIS sportchef Jan-Erik Eriksson som lovordar sin talangfulla spelare.

I finalen besegrades Gabriella Altonen i raka set. Nilsson tappade som skrivet inte ett set från kvartsfinal till final och agerade mycket stabilt vid bordsänden och framme vid nät.

Alice Nilsson stod över DJ-20-klassen och damsingel elit då hon även hade ett prov i skolan att tänka på. Nu laddas det för viktiga uppgifter framåt.

Den 17 mars spelar Våxtorps damlag de två avslutande matcherna i Elitettan. VBoIS leder serien inför fajterna i Vällingbyhallen med Ängby SK som arrangör.

Eriksson meddelar att målsättningen är att besegra såväl Spårvägen som Eslöv. Det är dock inte nödvändigt att vinna båda matcherna för att säkra seriesegern.