Klik venligst
SPORT 2023-05-25 KL. 06:02

Guld till Nilsson på ungdoms-SM

Av Johan W Jönsson

När ungdoms-SM i bordtennis avgjordes i Helsingborg blev det guld till Våxtorp BoIS Alice Nilsson. Medaljen i ädlaste valör togs i mixeddubbel för 16-åringar ihop med Elias Sjögren från Ängby.

Guld till Nilsson på ungdoms-SM
Alice Nilsson och Elias Sjögren högst upp på pallen på Ungdoms-SM i bordtennis. Foto: privat

Nilsson är en av landets mest lovande spelare och hon kommer att representera Våxtorps BoIS även över kommande säsong.

Det blev säker seger för Alice och Elias i finalen i raka set med setsiffrorna 11-9, 11-5 och 13-11. För motståndet stod Erik Sjölander och Josephina Fred från Mariedals IK.

I singelspelet blev det brons efter förlust mot Våxtorpskompisen Agnes Svensson (som tävlar för Halmstad individuellt) i en tuff femsetare med 12-10 i skiljeset.

Agnes Svensson föll mot Siri Benjegård från Askims BTK i en spännande final som gick till sju set. I damjunior 18 åkte Alice ut i åttondelsfinalen.

Även i dubbelspelet in F16-klassen blev det respass i åttondelsfinalen. Där blev det guld för Agnes Svensson och Tuva Oredsson som seriespelat för Våxtorp den gångna säsongen.

Laholms BTK Serves Tuva Edvinsson och Karla Bengtsson tog sig till kvartsfinal i dubbel i F14-klassen. Det innebar en femteplats totalt.

Karla och Tuva gick även vidare från poolspelet i F14 i singel. I 16-delsfinalen tog det dock stopp för båda laholmstjejerna.


Våxtorps BoIS Alice Nilsson med guldmedaljen runt halsen. Foto: privatKarla Bengtsson och Tuva Edvinsson från Laholms BTK Serve tog sig vidare till kvartsfinal i dubbel i 14-årsklassen på ungdoms-SM. Foto: privat