Klik venligst
SPORT 2023-11-02 KL. 09:02

Framgångar för Laholm i Top-12

Av Johan W Jönsson

Region Top-12 har avgjorts. De bästa spelarna från Halland, Skåne, Blekinge och Småland möttes alla mot alla i åldersklasserna 13, 15 och 17 år. Laholms BTK Serve deltog med fyra spelare. Karla Fragoso Bengtsson blev trea i 15-årsklassen.

Framgångar för Laholm i Top-12
Olivia Lämpegård, Karla Fragoso Bengtsson, Tuva Edvinsson och Linn Gummerus (uppifrån och ner) deltog i region Top-12 i Åstorp. Foto: LBTKS

Tävlingen ägde rum i Åstorps nya idrottshall. Det är inte så vanligt att alla möter alla i en turnering. Dessutom spelas det mer om antal vunna set än om vunna matcher.

Varje set avgörs med ”en golden point”. Det räcker med en vunnen boll till elva. Man behöver alltså inte vinna med två bollar. Varje set blir väldigt viktigt i Top-12.

Karla Fragoso Bengtsson tappade fyra poäng mot klubbkompisen Tuva Edvinsson. Men hon tog igen de seten mot de högst placerade spelarna i klassen och blev trea.

Underåriga Linn Gummerus skakade om Tuva Edvinsson i ett set i F15-klassen men den sistnämnda kom tillbaka. Tuva slutade fyra i klassen bara ett set bakom Karla.

Linn kom in som reserv och underårig i 15-årsklassen. Hon var främst med för att se och lära. Hon tog en seger och var bara två set från att sluta på tionde plats.

– Mycket bra gjort, och det kan hända mycket på ett år, kommenterar Kaj Karlsson som var en av tre coacher för Laholm vid Top-12.

– Alla ungdomar är olika och behöver olika stöd över tid. Därför är det bra med olika typer coacher som stöttar på sitt sätt, fortsätter Karlsson.

Olivia Lämpegård blev fyra F13-i klassen. Hon spelade oavgjort mot trean som hade långnabb. Hon hade tidigare förlorat mot samma spelare i Sweden Tour.

Fragoso Bengtsson kvalificerade sig i och med tredjeplatsen för riks Top-12 i F15-klassen. Dit var redan Våxtorps BoIS Alice Nilsson kvalificerad i DJ17-klassen.

Även Tuva Oredsson var direktkvalificerad. Medan Nellie Franzén tog sig dit via seger i region Top-12. Båda tillhör Halmstads BTK men spelar seriespel med Våxtorp.

Tuva Edvinsson och Olivia Lämpegård är reserver i sina klasser inför riks Top-12.