SPORT 2022-06-14 KL. 16:14

Första förlusten kom mot mittenlag

Av Johan W Jönsson

Idel förluster för laholmslagen i femman. Det innebär alltså att Lilla Tjärby åkte på säsongens första nederlag. I sexan studsade Ysby tillbaka efter förlusten senast. Dessutom vann Kornhult/Hishult över Ränneslöv och tog därmed säsongens andra seger.

Första förlusten kom mot mittenlag
Oskar Hemhagens LTIK åkte på säsongens första förlust. Den kom mot Vapnö. Hemhagen stod för ett mål och en assist men har varit sjuk i och kunde inte gå för fullt under matchen. Foto: Halmstadsport

Efter åtta raka matcher utan förlust blev Vapnö för svåra för LTIK i femman. Lilla Tjärby stod inte att känna igen och mittenlaget Vapnö tilläts diktera villkoren på plan. Trots bottennappet var LTIK ändå nära att få med sig en poäng. Matchen slutade 3-2 (1-0) till Vapnö.

LTIK åkte på tre skador under matchen och även om truppen är bred behöver ett par nyckelspelare komma tillbaka i fullgott slag. Annars kan det bli problem även framåt. Lilla Tjärby är tvåa i tabellen. Övriga laholmslag sladdar i tabellen. HÅFF:s seger mot Walldia (5-1) gjorde att gattet till bottentrion ökade.

Skottorp åkte på en mycket tung förlust mot tabelltrean Trönninge. SIF låg under med 1-0 i paus men kom tillbaka och ledde med 2-1. Sista tio vände Trönninge och vann med 3-2. Våxtorp saknade 15 spelare till mötet med Hyltebruk och bad om att få flytta fram matchen. Det accepterades av Hylte.

Efter förlusten i den jämna seriefinalen mot Oskarström studsade Ysby tillbaka när man besegrade Simlångsdalen med 3-2 efter ledning 1-0 i paus. Simon Svanberg stod för två av YBK:s mål. ”Dalens” sista reducering kom sent och det hann aldrig bli riktigt spännande.

Kornhult/Hishult tog säsongens andra trepoängare när Ränneslöv besegrades med 3-2 (0-1). Viktor Ottosson gjorde två av K/HFF:s mål. RGIF fick en gyllene möjlighet att få med sig en pinne men brände en straff i slutminuterna. Hasslöv var utan chans mot tabelltvåan Sperlingsholm/Skuggan och föll med 9-0 (5-0).

Ett decimerat Genevad/Veinge kunde inte stå emot Oskarströms effektiva längre spel. Serieledarna vann med hela 6-1 efter 3-1-ledning i paus. Oskarström har åtta raka segrar och leder serien fem poäng före tvåan Sperlingsholm/Skuggan. YBK är fyra och har tre poäng upp till andraplatsen.

I damernas division tre ledde K/HFF med 3-1 mot tabelltrean Trönninge efter tre mål av Vendela Markow. Det blev dock till slut förlust med 5-3 (2-1). FC Lagan fick en poäng mot SRG Himledalen. Matchen slutade 1-1 efter en mållös första halvlek. Ida Pettersson kvitterade för Lagan som är kvar som jumbo i tabellen.


Fakta:

Femman:
 
Vapnö IF-LTIK 3-2 (1-0)
Mål LTIK: Otto Björnsson, Oskar Hemhagen
 
VBoIS-Hyltebruks IF
 
Trönninge IF-Skottorps IF 3-2 (1-0)
Mål SIF: Erik Moberg, Petter Gustafsson

BK Walldia-HÅFF 1-5 (1-3)
Mål BKW: Besart Mazreku
 
Sexan:
 
RGIF-K/HFF 2-3 (0-1)
Mål RGIF: Noak Nilsson, Martin Larsson
Mål K/HFF: Viktor Ottosson 2, Linus Nilsson
 
Simlångsdalens IF-YBK 2-3 (0-1)
Mål YBK: Simon Svanberg 2, Otto Nilsson

Sperlingsholm/Skuggan BK-HIS 9-0 (5-0)
 
Oskarström IS-GIF/VIF 6-1 (3-1)
Mål GIF/VIF: Dren Berisha
 
Damtrean:

K/HFF-Trönninge IF 3-5 (2-1)
Mål K/HFF: Vendela Markow 3

Damfyran:
 
FC Lagan-SRG Himledalen 1-1 (0-0)
Mål FCL: Ida Pettersson