Klik venligst
SPORT 2023-06-09 KL. 13:20

Förlösande seger för Laholm i ångestmöte

Av Johan W Jönsson

Laholms FK besegrade Hittarp med klara 4-0 (1-0). Bakom resultatet döljer sig dock en match som kunde slutat hur som helst om inte LFK haft kvalitet i avgörande lägen såväl framåt som bakåt.
– 4-0 speglar väl inte riktigt matchen men den här gången hade vi marginalerna på vår sida. En otroligt skön seger!, säger tränare Jonas Axeldal.

Förlösande seger för Laholm i ångestmöte
LFK firar Henrik Johanssons 2-0-mål. Foto: Johan W Jönsson

Laholm jumbo och Hittarp tre poäng framför i botten. Då förstår alla vad matchen betydde. Tränare Axeldal medger också att det var en viss anspänning inför mötet.

– Det fanns en oro. Vi fick ändra om lite i laget då Filip (Larsson) gick sönder träningen innan match och Adam (Johansson) var avstängd. Men de som kommer in gör det bra.

Det syntes också på planen att det var lite oroligt i leden inledningsvis. Men efter en kvart gjorde LFK snyggt 1-0 sedan Adam Vernersson knoppat Nils Hedströms inlägg i mål.

– Ett fint fotbollsmål som kommer till på ett sådant sätt som vi vill spela. Men vi har en slarvig period och Hittarp kan hitta fram med flera diagonala bollar.

Max Johnsson i LFK-kassen blev varm i kläderna redan i första och fick sträcka ut ordentligt för att freda sitt mål när Hittarp testade honom.

Laholm fick stundtals tid att hålla i bollen på ett annat sätt än vad man fått i tidigare matcher och skapade en del efter inspel. Jonathan Wadensten var när att stöta in en boll.

Adam Vernersson var en av förgrundsfigurerna i matchen med ett mål och en assist. Foto: Johan W Jönsson

LFK inledde andra halvlek svagt. Spelet var förlagt till hemmalagets planhalva och Johnsson fick göra ytterligare bra ingripanden. Hittarp missade även öppet mål.

– Vi startar andra ganska bedrövligt. Det är ofokuserat och vi går ner oss ordentligt. Ett bättre lag hade straffat oss. Det är nästan obegripligt att Hittarp inte gör mål.

Tio minuter in i halvleken kom Henrik Johansson loss på sin vänsterkant, skar in och avlossade ett skott som tog på en bortaförsvarare och styrdes i mål som en skänk från ovan.

– Nu tar den i ryggen och går i mål bakom en chanslös målvakt. I de andra matcherna har bollen studsat utanför. Vi får hoppas att det jämnar ut sig över hela säsongen.

Målet var LFK:s biljett tillbaka in i matchen. Samtidigt var Hittarp tvungna att trycka på än mer framåt och då öppnade sig ytorna för hemmalaget.

Innan matchuret hunnit ticka upp till 70 minuter gjorde Edmond Tasimder 3-0 till LFK efter en vacker omställning. Det var skyttekungens första seriemål för säsongen.

Lirak Cakolli slog en fin boll som Adam Vernersson fångade upp och elegant spelade in till ”Eddie” som satte bredsidan till framför mål.

Max Johnsson gjorde ytterligare en fantastisk räddning på ett skott när han tippade bollen till hörna. I övrigt skapade inte Hittarp mängder med lägen trots att de hade mycket boll.

Edmond Tasimder gjorde sitt första seriemål för säsongen och noterades även för en assist. Foto: Johan W Jönsson

I minut 92 hittade Edmond Tasimder fram till Ludvig Larsson som läckert chippade in bollen efter ytterligare en bra omställning av ett effektivt LFK.

– Den här gången studsar det vår väg. Matchen påminner i övrigt om många andra matcher vi spelat i tvåan men Hittarp hade kanske lite sämre kvalitativ vissa lägen.

– Vi tar med oss det som var positivt - att vi jobbar hårt, gör fyra mål och tar tre poäng. Förhoppningsvis kan den här matchen höja självförtroendet hos spelarna.

Målvakten Max Johnsson stack ut i en stark laginsats. Han stod för flera kvalificerade räddningar och räddade sitt lag vid ett antal tillfällen.

– Max gör flera jättebra räddningar och håller en fantastisk nolla. I övrigt är det en laginsats där spelarna gör det jag förväntar mig av dem, säger Axeldal.

Innan nästa seriematch väntar en kvalmatch till Svenska cupen mot IFK Hässleholm som är ett topplag i den södra tvåan. Axeldal aviserar förändringar i laget.

– Vi ska försöka vinna den matchen. Gör vi det väntar troligtvis en rolig match mot ett elitlag. Men jag prioriterar seriespelet. Så det kommer bli vissa förändringar, säger LFK-tränaren.

Max Johnsson stod för flera helt avgörande räddningar i mötet mot Hittarp och var matchens främsta aktör. Foto: Johan W Jönsson

LFK:s lag mot Hittarp (4-1-4-1):

Max Johnsson -

Lirak Cakolli, Herman Johansson, Viggo Dahl, Nils Hedström -

Zemri Callaku -

Adam Vernersson, Lucas Ragnarsson (K), Besnik Callaku, Henrik Johansson -

Jonathan Wadensten

Avbytare: Petter Andersson (mv), Ali Arabzada, Harry Nilsson, Mohamed Wasmy, Ludvig Larsson, Jakob Larsson, Edmond Tasimder

Henrik Johansson gjorde viktiga 2-0 i ett prekärt läge för LFK. Foto: Johan W Jönsson