SPORT 2022-08-03 KL. 14:27

FFF ett nummer för stort för LFK

Av Rickard Gustafsson

I 88 minuter var det nerv i DM-semifinalen mellan Laholms FK och Falkenbergs FF. Då slog FFF-aren Oliver Hintsa till och punkterade matchen som slutade 0-2. LFK stod upp riktigt bra mot topplaget från ettan och även om FFF-segern får betecknas som rättvis kunde matchen fått en helt annan prägel om LFK inte blivit berövade en straff i första halvlek.

FFF ett nummer för stort för LFK
Anfallaren Edmond Tasimder var en av flera spelare som hade god chans att ge LFK ledningen i första halvlek. Foto: Johan W Jönsson

Falkenbergs FF hade en knackig inledning på säsongen i söderettan men har efterhand tagit sig rejält och ståtade med nio raka tävlingsmatcher utan förlust när de anlände till Glänninge Park för DM-semifinal mot Laholms FK.

LFK visade omgående att de tänkte försvara sin ”hemmaborg” och var under de första 25 minuterna laget som pressade högt, spelade sig ur FFF:s press och kunde komma till avslut.
– Så här bra har vi spelat hela året och jag är egentligen mer förvånad över att Falkenberg inte hade mer spel, säger LFK-tränaren Joseph Wahlund.

Hemmalaget vaskade fram fina målchanser bland annat genom Edmond Tasimder vars skottavslut dök strax ovanför ribban och Lucas Ragnarssons klockrena nick i ribban.
Dessutom fälldes Besnik Callaku när han bröt sig in i straffområdet utan visselsignal från domaren.
– Jag har tittat på den situationen i efterhand och det är en klockren straff, men domaren hävdar att det var en ”soft penalty” – det vill säga att han inte tyckte att det var tillräckligt mycket kontakt, säger Joseph Wahlund.

Straff och 1-0 till LFK i det läget av matchen hade stressat FFF ytterligare som under första halvan mest slog långa bollar där anfallarna sprang sig offside.

I stället fick FFF chansen att ta ledningen i 26:e minuten. Bolltapp på mittplan ledde till en vass chans för FFF där Rasmus Lundgren gjorde en superparad men Sewen Emilov kunde fånga upp returen och skyffla in 0-1.
– Vi gjorde inte hemjobbet tillräckligt bra i den situationen och det fick spelarna veta också, säger Wahlund.


Oskar Berggren som spelar i Växjö Norra gjorde en bra match och är tillgänglig för LFK under inledningen av höstsäsongen innan han återvänder till Småland för studier.


Matchbilden jämnades ut efter baklängesmålet och det var först med halvtimmen kvar som FFF tog över taktpinnen och tryckte tillbaka LFK. Max Johnsson som bytte av Rasmus Lundgren i paus svarade för flera fina räddningar.
– Lagmässigt gör vi det bra, men vi tröttnar mot slutet när de sätter in fem A-lagsspelare, halvtidsproffs, som har allsvensk rutin, säger Wahlund.

Först i 88:e minuten kunde FFF andas ut när Oliver Hintsa satte slutresultatet 0-2 och blev klara för DM-final mot Tvååker. Tvååker som in sin tur avfärdade Lilla Träslövs FF med 4-0.
– Det är inget orättvist slutresultat över 90 minuter. Jag är stolt över prestationen men inte nöjd med resultatet. Vi är med i matchen i 88 minuter men räckte inte till, summerar Wahlund.

Extra beröm utgår till Besnik Callaku som för dagen opererade i en ny roll som defensiv innermittfältare och till Oskar Berggren som mattades på slutet men lär vara redo för 90 minuter när serien drar i gång. Även Herman Johansson svarade för en stark insats från sin mittbacksplats.


De allsvenska stjärnorna och före detta HBK-spelarna Edvin Kurtulus och Sead Haksabanovic var på Glänninge Park för att titta på DM-semifinalen. De följde sina gamla klubbkompisar som spelar i både LFK och FFF. Foto: Johan W Jönsson