SPORT 2023-11-21 KL. 09:02

Ett kryss och en seger för Våxtorps damer

Av Johan W Jönsson

Våxtorps damlag spelade oavgjort mot tabelltvåan Väster. Mot Lekstorp blev det enkel seger. Resultaten innebär att VBoIS är kvar som trea i Superettan.
– Lite surt att vi inte vann mot Väster men de är bra, kommenterar VBoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

Ett kryss och en seger för Våxtorps damer
Elin Ljungsberg tog två singelvinster när Våxtorp kryssade mot tabelltvåan Väster i bordtennisens superretta. Foto: VBoIS

Sammandraget i Superettan spelades i Lessebo. För Våxtorps del väntade först toppmöte med Väster. Det var alltså tvåan mot trean i tabellen.

Våxtorp fick en bra start då Elin Ljungsberg besegrade Maja Helene Hansen med 3-1 i set. Sedan slog Emma Vendelbo Jocefina Daoya Haagensen i en stenhård femsetare.

Tuva Oredsson följde upp med att slå Felicia Szerman i en ny mycket jämn match med 3-2. Därmed ledde VBoIS lagmatchen med 3-0 i matcher.

– Det var starkt gjort av Tuva att vinna den matchen. Men sedan förlorade tyvärr Emma (Vendelbo) mot Maja Helene ganska klart med 3-1 i set, säger Eriksson.

Såväl Maja Helene som Jocefina Daoya Haagensen är lagkamrater med BoIS Emma Vendelbo i det danska juniorlandslaget. De känner således varandra väl.

Elin Ljungsberg besegrade Felicia Szerman enkelt i raka set – 3-0 och det stod 4-1 till Våxtorp som verkligen satt i förarsätet i det läget i lagmatchen.

Väster kom dock tillbaka starkt. Tuva Oredsson förlorade med 3-0 mot Jocefina Daoya Haagensen. Sedan föll Ljungsberg och Vendelbo med 3-1 i dubbeln mot danskorna.

Tre singelmatcher återstod nu i ställning 4-3 till Våxtorp. Vendelbo slog Szerman med 3-1 och 5-3 till BoIS. Dessvärre tog varken Oredsson eller Ljungsberg set i sina avslutande matcher.

– Bra kämpat av alla men lite surt att inte vinna då vi fick en bra start och var i ledningen hela tiden. Samtidigt är Väster ett bra lag, säger Eriksson.

Sammandragets andra match spelades mot nollpoängaren och jumbon Lekstorp. Våxtorp städade snabbt av motståndet och vann med 6-0.

Coach Tilda Johansson hoppade in istället för Elin Ljungsberg som vilade. Tuva Oredsson, Emma Vendelbo och Tilda vann två singlar var och totalt tre poäng spelades in.

Nästa sammandrag spelas den 10 december i Motala med Väster som arrangör. Då möter trean Våxtorp fyran Eslöv B och femman Ängby.