Klik venligst
SPORT 2023-09-26 KL. 12:53

Enkel derbyvinst för Laholm i bordtennistrean

Av Johan W Jönsson

Precis som förra säsongen inleddes även denna med derby i bordtennisens division 3. Laholms BTK Serve tog en enkel seger mot Våxtorps BoIS som saknade sina främsta spelare. Matchen i Servehallen slutade 8-0 i hemmalagets favör.
– Vi vann granska enkelt, konstaterar Laholmslagets lagledare Mats Kjellberg.

Enkel derbyvinst för Laholm i bordtennistrean
Laholms lag i premiären: Malcom From, Mats Kjellberg, Stefan Svensson, Gustav Pärsén och Jan Isaksson. Foto: LBTKS

Jobb och annat ställde till det för Våxtorp som saknade Ulf Jönsson, Jimmy Tay, Simon Henriksen och Manno Andersson. BoIS tvingades till en vakant plats i matchen.

Spelade gjorde Johnny Eriksson och Hans Albertsson som normalt spelar i veteranserien samt junioren Filip Sundqvist. Eriksson tog ett set men i övrigt gjorde Laholm rent hus.

– Vi hade tyvärr inte lag. Vi är lite för tunna för tillfället men vi har två nygamla spelare på väg in i laget. Målsättningen är att hänga kvar i serien, säger Jan-Erik Eriksson i BoIS.

Våxtorp, som slutade trea i serien förra säsongen, förlorade även sin andra match och det mot Halmstad D med 8-2. Tränaren Tilda Johansson hoppade in och tog två singlar.

Laholm åkte egentligen ur som jumbo förra säsongen men tack vare vakanser i serien fick man ändå erbjudande om att vara kvar och det tackade klubben ja till.

– Matchen mot Våxtorp gick av förklarliga skäl snabbt. De var bara tre och ingen av deras bästa var med. Trist när det blir så men jag förstår att de ändå ställde upp, säger Kjellberg.

Ja, för WO i första omgången är ingen höjdare. Vid två walk overs blir laget uteslutet. Dessutom leder en WO till böter. Därför kan det ändå vara aktuellt att genomföra matcherna.

Malcolm From har lämnat Våxtorp för att bli spelare och tränare i Laholm. Han vann samtliga sina singlar i premiärsammandraget. Foto: LBTKS

I sammandragets andra match väntade Falkenberg B för Laholm. Hemmalaget hade 3-1 och 4-3. När det var dags för dubbelspel var det helt jämnt - 4-4.

– Tyvärr gjorde vi två mindre bra dubblar och förlorade båda. Det var nog där vi förlorade matchen. Det blev till slut förlust med 8-4, säger Kjellberg.

Malcolm Frohm, Stefan Svensson, Jan Isaksson och Stefan Svensson spelade utöver Kjellberg själv. From är ny från Våxtorp. Han agerar också tränare i klubben.

– Jag vill lyfta fram Malcolm. Han vann alla sina singelmatcher under det första sammandraget. Det är ett mycket välkommet nyförvärv för oss, säger Kjellberg.

Även Laholm har som målsättning att hänga i serien kvar den här säsongen. Förhoppningen är också att det ska vara lättare att få ihop fullt lag.

– Det och att ha kul är nog mina ambitioner som lagledare. Men vi har inte diskuterat målsättning inom laget. Vi får se om ambitionen revideras efter några sammandrag, avslutar Kjellberg.

Laholms damlag spelade tre matcher i sitt inledande sammandrag i division 2. Det blev en vinst, en förlust och ett kryss för de unga tjejerna i laget.

– Det var många jämna matcher mellan lagen. Det var en lyckad premiär där vi direkt visade att vi hör hemma i serien. Serves gamla kampsång spelades för fullt i bilen hem, säger Kaj Karlsson.

Han ledde laget tillsammans med Malcolm From. Spelade gjorde Olivia Lämpegård, Defne Feyzoula och Karla Fragoso Bengtsson. Tuva Edvinsson och Keyla Wallin vilade.